RIADÓ, SZÍNHÁZ! - Remek előadások, amelyekre most azonnal kell jegyet venni

hirdetés
április 12., 10:45

Új rovatot indítunk, ahol színházi partnereink előadásait ajánljuk. Ezek alapvetően olyan színvonalas színházak, ahova sokszor nehéz jegyet szerezni, de még az ilyen népszerű helyeken is mindig akad egy-egy olyan előadás, amelyre még lehet jegyet venni. Egyúttal olvasóinknak is segítünk a last minute programszervezésben.

Zöld, Trafó, április 12-13.

Adott egy zöld színpad és egy függöny, az utóbbi mintha önálló akarattal rendelkezne. Mindez együttesen kel életre, a finn művész, Nio pedig teremt és uralkodik. De vajon nem hatalmasodnak-e el felette teremtményei? Tudjuk-e uralni amit létrehoztunk? Ma és holnap lehet nézni, szombaton kétszer is, KLIKK!

Az öldöklés istene, Átrium, április 14.

Két fiú összeszólalkozása verekedéssé fajul, amelyben az egyikük megsérül. A gyerekek vitáját a felnőtteknek kell rendezniük, ám az este elején még nem sejtik, hogy az igazi csetepatét ők fogják vívni. 90 perc alatt lehull a lepel a két decens szülőpáros életéről, és megmutatják, milyen frusztráltak és kicsinyesek valójában. Fekete komédia vasárnap délutánra, KLIKK!

MELANCHOLY ROOMS, Katona, április 14.

Zenés magány nyolc hangra, egy olyan előadás, amelyet magyar színpadon ritkán látni. Tarnóczi Jakab rendezőről azt írta a magyar esztéták hercege, Földényi F. László, hogy nála „végre olyan előadásokat látni, amelyek a mai magyar valóságot már-már mitikus irányba merik kitágítani. Amitől az egész persze még reménytelenebb.” Itt a jegy, KLIKK!

Perplex, Jurányi, április 27.

Vajon tényleg a környezetünk határoz meg minket? Kibújhatunk a bőrünkből, szétfeszíthetjük a polgári társadalom kereteit? Ebben a szürreális fordulatokban gazdag színdarabban semmi sem az, ami. Marius von Mayenburg kortárs műve Szenteczki Zita rendezésében egy alkalommal a Jurányi színpadán is bemutatkozik. KLIKK!