Steven Spielberg olyan horrort ír mobiltelefonokra, amit csak éjszaka lehet majd nézni

FILM
2019 június 11., 07:23

2020 tavaszán fog elindulni a kifejezetten mobilos streamekre fókuszáló új szolgáltató, a Quibi. Egyik első nagyobb dobásukként egy horrorsorozatot jelentettek be Steven Spielberg tollából. A Quibi alapítói szerint Spilberg kereste meg őket, hogy már régóta nem írt semmit, de most van egy rettentően ijesztő története.

A 10-12 részesre tervezett sorozat eddig a Spilberg Sötétedés Után munkacímmel fut, és a cím a világhírű rendező egy különleges kérésére is utalt: ő ragaszkodott hozzá, hogy a részeket csak éjfél után lehessen majd nézni. Mivel a Quibi kifejezetten telefonokra gyárt majd műsort, a telefonok pedig elég pontosan nyomon tudják követni, hogy hol vagyunk éppen, így ennek nem volt akadálya: az alkalmazáson belül egy óra fogja jelezni, mennyi idő van hátra, míg nézhetjük a sorozatot, majd pedig ha az adott tartózkodási helyünkön már jön fel a Nap, a sorozat el fog tűnni az alkalmazásból, egészen a következő éjszakáig.

A mobilos platformra fejlesztő, rövidebb műsorokban gondolkozó Quibi egymilliárd dollárt szedett össze az indulásához, és a reményük az, hogy a mozi, illetve a tévé-forradalom után a filmes narratíva harmadik generációját indíthatják majd el.

Induláskor két hétig ingyenes lesz a próbaverzió, majd 4,99 dollárért lehet előfizetni a reklámos verzióra, amikor a filmek előtt 10-15 másodperces reklámok futnak majd, és 7.99 dollárért a reklámmentes verzióra.

Spilerbergen túl Steven Soderbergh, Guillermo del Toro, Sam Raimi, Catherine Hardwick, Anna Kendrick, Doug Liman, Laurence Fishburne és Antoine Fuqua is forgat már a vállattal. A tervek szerint filmjeik a megszokottnál jóval rövidebbek lesznek, 10-15 perces formátumokban gondolkoznak.

A tervük ezen kívül az, hogy az első évben az indulás után 26 héten át fognak elindítani egy-egy jelentős sorozatot. (Variety)