„Egy LP koncertre egyszer elvihetne valaki”

interjú
2019 július 04., 15:06

Már három éve, hogy Sodró Eliza a szombathelyi Weöres Sándor Színházból a Radnóti Színházhoz került, azóta a legígéretesebb pályakezdőként neki ítélték a Színikritikusok Díját, idén pedig a POSZT-on a 10 című előadással megkapta a legjobb női alakításért járó díjat is. De szerepelt már a Netflix Crown című sorozatában is. Ezen a héten ő ajánl programokat nekünk.

Milyen darabokban lehet látni a következő évadban? Melyik az, amit különösen vársz?

Tudtommal mindent megtartunk a Radnóti Színházban, ami eddig is
repertoáron volt, illetve két új bemutatóm lesz: Hegymegi Máté rendez egy Moliére című előadást, és Valló Péter pedig G.B Shaw egyik drámáját viszi színre. Az Örkény Színházban továbbra is játsszuk a Dohány utcai seriffet, nyáron Ördögkatlanra is megyünk vele. De az Átriumban sajnos július 5-én búcsúztatjuk a Chicagot.

Mindig azt várom legjobban, amin éppen dolgozunk. Így most a Moliére-rel van tele a fejem.

Sodró Eliza
photo_camera Sodró Eliza Fotó: Horváth Lina

Van olyan előadás, ami nézőként érdekel?

Sok ilyen van. Általában a barátaimat megyek megnézni. Szeretném látni a Vígben a Diktátort, mert még sose láttam Vidnyánszy Attilát színpadon. A Katonában a Jeanne D’arcot, elsősorban Mészáros Blanka és Hegymegi Máté miatt. Az Eltűnő ingereket a Trafóban, mert Pass Andi és Hajdu Szabi rajongó vagyok. Meg mindenképp leugranék Szombathelyre megnézni az 5 fiút, mert a legjobb barátnőm (Alberti Zsófi) szaltózik benne, és annyi jót mesélt a próbafolyamatról, hogy ezt mindenképp látnom kell. Asszem most ezek a legfontosabbak a listán.

Miket tartasz a legérdekesebb csatornáknak a Youtube-on? Mi aktuálisan a kedvenc videód?

Három kedvencem van. Azokon kívül nem is követek mást. A legrégebbi a Hollywood Hírügynökség. Általában Szirmai kritikái alapján választom ki, hogy milyen filmet fogok letöl…megnézni a moziban. Bár néha vitatkozom vele magamban, teljesen egyoldalúan, válaszra nem várva, mégis úgy érzem, alapvetően hasonló az ízlésünk. A második a Zállatorvos. Az öcsém mutatta meg, és borzasztó hálás vagyok érte, hogy végre értem mi a különbség a vírus és a baktérium között. A harmadik pedig noÁr, mert ismerem Áront, és igazán fontosnak tartom, amit csinál. Kedvenc videóm nincs. Hacsak nem a Hofitól az Elég az hozzá, de az indavideón van, nem jutyúbon.

Melyik az a külföldi nagyváros, ahová rendszeresen visszajársz? Mi fogott
meg benne?

Nem járok vissza, mert nincs pénzem meg időm, de ha lenne, Berlin lenne az. Éltem ott egy évig, és azok az emlékek, így aztán a város is a teljes szabadságot jelentik nekem.

Hova szeretsz elvonulni, ha egy kis nyugalomra vágysz?

Haza. Vörösvárra, apuhoz a jurtába. Csilla barátnőmhöz Nagyszékelybe.

Lesz mostanában olyan koncert, amit nagyon vársz?

Nem nagyon járok koncertekre. Általában csak betévedek valami Bekvartra…mondjuk egy LP koncertre egyszer elvihetne valaki, de asszem az pont most volt a Volton szóval erről lecsúsztam.

Mi volt az a könyv, amit nemrég olvastál, és nagyon megfogott?

Bánki Györgynek a Legnagyszerűbb könyv a nárcizmusról című könyve nagyon behúzott. Utána egy hónapig nárciszokat láttam mindenütt.

A sorozat előző részében Szabó Benedek mondta el, mit érdemes meghallgatni/megnézni.


Az interjú a Volvo Autó Hungária támogatásával készült.