Búcsú a születéstől, a felcseperedéstől és a kiteljesedéstől

zene
2019 augusztus 29., 15:50

Ritka, amikor egy magyar előadó váltja ezt ki, de a tavalyi év egyik legerősebb koncertje volt számomra a 12z fellépése a Pannónia Filmstúdióban: az elektroakusztikus-improvizatív zenekar egy rendkívül sűrű-tömény élményt állított össze, melynek egyes pillanatai még hetekkel később is bevillantak.

A koncert ráadásul egyben lemezfelvétel is volt, szeptember végén fog megjelenni a koncertalbum, melyről egy dal, a Growth már most is meghallgatható:

link Forrás

A dal elérhető a zenekar Bandcamp-oldalán is, ahol elő is lehet rendelni a szeptember 30-án érkező albumot, további információk pedig a honlapjukon lelhetőek fel.

Tavaly amúgy a 12z két egymást követő estén is fellépett, az egyik este Kristóf Márton és Szabó Bálint Porteleki Áronnal közösen, ez adja a lemez gerincét, míg a másik este Szelevényi Ákos is csatlakozott hozzájuk, erről az estéről egyetlen dal kerül fel a lemezre.

A két koncertről, illetve az ebből megszületett Transfiguratio album koncepciójáról kaptunk egy rövid leírást is:

„A 12z olyasvalami, amin túlnövünk. Egy csodálatosan érett gyümölcs. Elérkezett az aratás ideje, a nagy betakarításé. Ragadjuk magunkhoz és faljuk fel ezt az ízletes, lédús életteliséget, hogy egyszer s mindenkorra magunkévá tegyük és maradéktalanul megemésszük. Búcsú, ha úgy tetszik: búcsú a születéstől, a felcseperedéstől és a kiteljesedéstől. Transfiguratio - avagy hogyan emeljük át magunkat a halhatatlanság terébe, hogy ezáltal örök nyomot hagyjunk a mulandóságon.”