zene

Izgalmas női előadók szállják meg Budapestet

A következő pár este Budapest a régió legizgalmasabb fiatal zenekarainak otthonává válik: szerdától péntekig zajlik a Budapest Showcase Hub, idén 15 országból 35 zenekarral. Az idei fesztiválon kifejezetten hangsúlyos lett a női vonal, ahogy az már a múlt vasárnapi Hangoverből is kiderült, de most még ajánlunk külön is pár fellépőt.

Jön az egyszemélyes darkpop projektjével a lengyel Tęskno, aki péntek este fog fellépni az Úri Muriban az észt Mick Pedaja és az olasz-horvát The Huting Dogs társaságában. 

Ugyanitt már csütörtökön is lesznek koncertek, kizárólag női előadókkal: a litván Evija Vebere szintetizátoros-merengős dalai mellett a szlovén КУКЛА és a MYRA Monoka fog még fellépni.  

A BUSH egy másik helyszíne a hangosabb zenekarokra koncentrál majd: a Robotban pénteken fog fellépni a litván feminista rap/punk trió, a shishi: 

Csütörtökön pedig egy estére a LÄRM-ba is beköltözik a fesztivál, ahol a Powerhouse Moscow rezidense, OMMA játszik majd, a kiadó alapítója, Sonestrose és a technót játszó cseh ikerpár Bratři társaságában.  

A fesztiválról, illetve a többi fellépőről tudnivalókat a BUSH honlapján érdemes felkutatni.