Lendület a technoszexuális forradalom mellé

hangover
2019 december 29., 09:29

Nehezebben induló hétvégi délelőttökre összerakott sorozatunkban ezen a héten egy rendkívül energikus mix segíti az ébredést Alexandr és Menishu, az OMOH sorozat alkotóinak összeállításában.

A 2016-ban indult OMOH a budapesti LMBTQ-színtérre hozta volna el a minőségi elektronikát, de a technoszexuális forradalom propagálásával és a militánsan ironikus kommunikációjukkal végül az egész fővárosi klubéletet is sikerült felrázniuk.

És mint a mix mellé írták: „persze az irónia az irónia, de itt komoly kultúrharcos indíttatás van mögötte: a bulik nemcsak hiánypótló, de ízlésformáló és felzárkóztató jellegűek is. A 70es évek végén kialakuló klubkultúra eredetileg biztonságos kis zug volt a társadalom peremére szorult közösségeknek: feketéknek, barnáknak, latinóknak és legfőképpen melegeknek. Az OMOH ezekhez a gyökereihez kapcsolódik a klubbéletnek: az ő céljuk sokkal több ezzel mint puszta hedonizmus. Igazi céljuk társadalmi: olyan tereket létrehozni amelyekben a nemkívánatosok, kitaszítottak és egyéb freakek összejöhetnek hogy együtt gyógyítsák sebeiket amelyeket a heteronomatív világ ejtett rajtuk, feltöltekezzenek, tanuljanak, tanítsanak, hogy utána megint kimenjenek a való életbe - de erősebben.”

Az OMOH következő eseményeiről oldalukon lehet tájékozódni, mixeiket a Soundcloudon érdemes keresni, aki pedig hosszabban is olvasna róluk, azoknak ezt az angol nyelvű cikket ajánljuk.

A mix mellé leírásként pedig azt a szöveget kaptuk meg, amelyik elhangzik a mixben is, íme:

„An unidentified frequency has been existing in the system for some time. And while many of you have been made too brainwashed to comprehend, this frequency is, and has become a threat to our society as we know it. This is only a test. We repeat, this is only a test, this is only a test.”

Sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.