Talk to Me: itt az első dal a magyar afrobeat zenekar első lemezéről

zene
2020 február 12., 13:35

Magyarország egyetlen afrobeat zenekara, a Mabon Dawud Republic március 2-án adja ki az első nagylemezét. A több mint tucatnyi magyar zenészből összeállt zenekar lemezén a műfaj olyan ismert alakjai is közreműködnek majd, mint Fela Kuti egykori billentyűse, Dele Sosimi vagy Stevo Atambire.

A Mabon Dawud Republic címmel megjelenő lemezről egy számot már most meg lehet hallgatni, ez a Talk To Me, melynek megalkotásában Atambire mellett Joseph Ajusiwine is közreműködött.

link Forrás

A zenekar amúgy egy alkalmi zenekarként indult, többek között a Qualitons, a SoulClap Budapest, a Jü és a Zuboly tagjai egyetlen koncertre álltak össze még 2017 végén, de aztán kitartott a lendület: nemcsak további koncertek követték azt a fellépést, de elkezdtek saját számokat is írni. Majd eljutottak Ghánába, ahol a műfaj legendájának számító Pat Thomasszal is koncerteztek és stúdióztak.

Az ott felvett számok is helyet kapnak az új lemezen, amit a Budabeats Records ad majd ki digitálisan és vinyl-en. És lesz egy lemezbemutató koncert is, március 7-én a Trafóban.