Lemezek a magyar underground legjavából

hangover
2020 szeptember 06., 08:55

Nehezebben induló hétvégi délelőttökre kitalált sorozatunkban most a magyar vinyl-világ mélyére ássunk le Savages y Suefo dj/producer páros segítségével.

A Savages y Suefo közös munkássága a Budapestet átszövő zenei eklektika nagyon szép példája, rendszeresen kerülnek kezeik közé downtempo, break, jazz/funk, hip-hop, dub és mindenféle folk lemezek, és ez a mai válogatás is ennyire sokfelől épül fel, igaz, kizárólag magyar alkotók darabjaiból válogatva. Róluk többet oldalukon lehet megtudni, zenékért meg érdemes a Mana Mana kiadó oldalát felkeresni.

A mix egyben beharangozó is a szeptember 12-én, szombaton zajló Independent Label Fair vásárhoz, ami a magyar underground lemezkiadók éves legnagyobb rendezvénye, és ahol a legkülönfélébb műfajokból jönnek össze a kis kiadók, hogy egy nap közösen mutassák meg az aktuális izgalmas hazai kiadványokat. Idén több mint 40 hazai és határontúli kiadó árusít majd a Gólyában, több tucat zenei stílust lefedve. Az idei ILF annyiban különleges, hogy a koronavírus okozta helyzet nagyon megviselte a kis adókat is, így az új zenék böngészése mellett ennek a közegnek az alaposabb bemutatása is célja vásárnak.

A mixhez kaptunk egy leírást is:

„A mixet eredetileg a Discogs felkérésére készítettük még tavaly, de mire elkészültünk vele pont leállt a blogjuk nagy része és ment is a fiókba az anyag. Eredetileg a hazai underground szcéna bemutatása volt a tervünk, így a mixben kizárólag magyar producerek és zenekarok számai szerepelnek. A stílusokkal nem fukarkodtunk, a műfaji kötöttség egyébként sem jellemző ránk, szeretjük az eklektikát. Most is van itt minden, downtempo és dub, hip-hop, jazz és funk, no meg némi keleti hatású világzene. Az viszont fontos szempont volt, hogy csak fizikai formátumban megjelent számokból válogattunk. A felhasznált lemezek nagy része az idei ILF-en is kapható lesz. Mi mindegyiket nagyon jónak tartjuk és ajánljuk őket a vásárlók figyelmébe, ahogy ezen előadók és kiadók többi megjelenését is.”

Ezek pedig az elhangzó dalok:

Sorozatunknak ez már a sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.