Erdők és mezők hangjait gyűjti össze egy interaktív térkép a világ minden tájáról

erdő
2020 szeptember 19., 07:59

A brit Timber Festival minden évben a helyi erdőrajongók egyik fontos eseménye, idén viszont a koronavírus keresztülhúzta a szervezők számításait, ezért egy új ötlettel álltak elő: online erdő-hangtárat építettek, ahova a világ minden részéről várják a erdők és mezők hangjait.

Ez lett a Sounds of the Forest, ami egy interaktív térképből, illetve a Soundcloudra feltöltött számos, és folyamatosan bővülő hangmintából áll. Így ha épp nem tudunk eljutni kedvelt erdőnkbe, akkor otthonról böngészhetünk a hangok között. Ugyan az összes földrész képviselteti már magát, de egyelőre az európai erdők vannak túlsúlyban, és számos magyar terület is felbukkan a hangok között:

link Forrás

Vannak eseménydúsabb, például madarakkal zsúfolt felvételek, de akadnak csendesebb példányok is, mint például ez a Bárdudvarnok közelében készült éjszakai felvétel:

link Forrás

Egy kisebb vízesés hangja Norvégiában:

link Forrás

Folyó Brazíliában:

link Forrás

A gyűjteményt amúgy bárki kiegészítheti a saját felvételeivel, a szervezők részletesen leírják, hogy hogyan érdemes úgy felvételt készíteni, hogy az bekerülhessen a hangtárlatba.