Merengés azon, ami elmúlt, és izgalom azon, ami jön

zene
2020 október 22., 08:00

Klippremier hosszú hétvége előtti utolsó munkanap mellé: a Mongooz and the Magnet zenekarból is ismerős Ian O’Sullivan elkészítette első szólódalát, ehhez pedig készült is egy videó, ezt lehet most nálunk megnézni.

link Forrás

Ian (aki hamarosan a Hangover-sorozat vendége lesz) Írországban született, 11 évvel ezelőtt költözött Pécsre, ahol az orvosi egyetem elvégzése közben egyre komolyabban merült bele a helyi zenei életbe, de a Mongooz and the Magnet mellett újra és újra felmerült, hogy elindít egy szólóprojektet is.

Végül egy személyes fordulópont után döntött úgy, hogy belevág: „2018-ban édesapám egy veszélyes műtéten esett át, ekkor elég sok mindent átértékeltem, köztük volt a szólóprojektem kérdése is. Azt éreztem, nem szabad tovább várnom semmivel, mert könnyen megtörténhet, hogy már késő lesz. Ezért is annyira fontos számomra a Little Bird.”

Az O’SULLIVAN névre keresztelt projekt első dala lett a kicsit melankolikus, indiepopos Little Bird, ami a kliphez mellékelt leírás szerint egyszerre egyfajta nosztalgikus merengés régen elmúlt párkapcsolatokon, de felidézi azt az izgalmat is, amit egy új ember hozhat az életünkbe, és közben egy keserédes óda ahhoz a nőhöz, akit Ian most is szeret, és aki egyébként a klipben is feltűnik.

A számhoz készített klipet az elmúlt évek egyik legfelkapottabb rendezője, miki357 készítette, Ian, Kaptay Annamária, Vadas Géza és Pécsi-Szabó Dénes közreműködésével. A dal részben Írországban, részben pedig Magyarországon született meg, Asta Kalapa és Kama (Mary Popkids), Háló Gergő (Mongooz and the Magnet, Meteo) és Szőke Zoltán (Tape Delay, ex-Deep Glaze) közreműködésével.