hangover

Egy másnap soundtrackje

Nehezebben elinduló napokra kitalált sorozatunkban most filmekből is jól ismert dalok segítik az ébredést, a Mörk tagjainak válogatásában. 

A dalaiban funkot, soult, pszichedelikus popot és gyakorlatilag szinte minden mást is vegyítő Mörk az egyik legelevenebb zenekar a budapesti színtéren, sok számmal és rengeteg energiával, és a járvány előtti időszakban már az európai színpadokon is elkezdtek felbukkanni. A tervek szerint a következő koncertjük Budapesten november 19-én lesz az Instantban, ahol a 600 fős terembe 200 jegyet fognak csak eladni. A zenekarról minden továbbit Facebookon és Instán, zenéket pedig Spotify-on lehet fellelni. 

A válogatás mellé kaptunk egy részletes leírást is: 

„Néhány olyan ikonikus film soundtrackjéből állítottunk össze egy listát, amelyek illenek az ember másnapos hangulatához. A különálló track-ek végül egy önálló sztori filmzenéjévé álltak össze, amik hibátlan háttérzenét szolgáltathatnak a legzorallabb másnaphoz is.

A nap úgy indul, mint bármelyik hasonló esetben (Lou Reed – Perfect Day) de aztán valami fura, baljós trip-szerű érzés csavarja meg az embert (Lennon Sisters – My Favourite Things).

Hamarosan be is következik az elkerülhetetlen „tengeribetegség” (The Bobs – Barbara Ann). Ezután igen kimerülten érezzük magunkat, és meglehetősen letargikus állapotba kerülünk (Danny Elfman - Victor's Piano Solo) de aztán érkezik a „második hullám” aminek következtében a belső szerveink egy low-ridert meghazudtoló liftezésbe kezdenek (M-Beat feta. General Levy – Incredible).

Ezt újabb kiégett állapot követi, már azt hisszük a testünk végleg feladta, és csak a lélek tart össze minket (Ray Charles – I Believe to my Soul) de aztán újabb baljós előjelek következnek (Philip Glass – Koyaanisqatsi). 

Mikor már végleg lemondtuk arról, hogy követni tudjuk, mi is történik velünk (Pixies – Where is my Mind) a sokadik liter víz, egy kiadós hidegzuhany és egy lóadag C-vitamin hatására végre úgy érezzük, megmaradunk (RATM – Wake up).

A végén persze már csak nevetni tudunk magunkon (Monthy Python - Always Look on the Bright Side of Life) de azért megnyugtatásként beteszünk egy ultra-chill világbéke hangulatú tracket, ami ugyan nem filmzene, de simán lehetne az is. (Aphex Twin - Stone in Focus)”

Ezek pedig az elhangzó dalok, illetve a filmek, melyekben felbukkannak: 

 • Lou Reed - Perfect Day (Trainspotting)
 • Lennon Sisters -Favourite Things (Félelem és reszketés Las Vegasban)
 • The Bobs - Barbara Ann (Szörfös Nindzsák)
 • Danny Elfman - Victor's Piano Solo (Corpse Bride)
 • M-Beat feta. General Levy - Incredible (Ali G)
 • Ray Charles - i Believe to my Soul (Ray)
 • Philip Glass – Koyaanisqatsi (Koyaanisqatsi)
 • Pixies - Where's My Mind (Fight Club)
 • Rage Aagainst The Machine - Wake Up (Mátrix)
 • Monthy Python - Always Look on the Bright Side of Life (Brian élete)
 • Aphex Twin - Stone in Focus

Sorozatunknak ez már sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni