FILM

Werner Herzog rácsodálkozik a deszkázás világára

Minden idők egyik nagyszerű filmrendezője, Werner Herzog mostanában leginkább dokumentumfilmeket készít, és ezekből elég világosan kiderül az is, hogy Herzogban mennyire eleven él még mindig az igény, hogy rácsodálkozhasson a világ dolgaira.

Ezzel az igénnyel függhet össze az is, hogy alighanem a világ számos nagy, befutott rendezőjének többsége nemet mondott volna, ha megkeresi őket egy online deszkás magazin, hogy beszélgessenek kicsit, Herzog viszont simán belement a Jenkem megkeresésére.

Azzal együtt is, hogy saját bevallása szerint sem tud semmit a deszkázásról. De a mindössze négy perc hosszú interjú során így is elmondja, hogy szerinte a deszkások hozzá hasonló emberek. Herzog Bajorországban nőtt fel, és mint meséli, síugrónak készült, és szerinte közös a síugrókban és a deszkásokban, hogy el kell tudják fogadni, hogy sok minden nem sikerül elsőre, újra és újra neki kell futniuk, és nem törődni azzal, ha valamiben kudarcot vallanak, hanem próbálkozniuk kell újra. 

A rövid beszélgetés során még pár kérdést érintenek, majd amikor a Jenkem riportere megkérdezi, hogy ha Herzog valaha forgatna a deszkásokról, akkor milyen zenét választana hozzá, a rendező elmondja, hogy orosz ortodox egyházi kórusműveket.