Werner Herzog rácsodálkozik a deszkázás világára

FILM
2021 február 02., 15:12

Minden idők egyik nagyszerű filmrendezője, Werner Herzog mostanában leginkább dokumentumfilmeket készít, és ezekből elég világosan kiderül az is, hogy Herzogban mennyire eleven él még mindig az igény, hogy rácsodálkozhasson a világ dolgaira.

Ezzel az igénnyel függhet össze az is, hogy alighanem a világ számos nagy, befutott rendezőjének többsége nemet mondott volna, ha megkeresi őket egy online deszkás magazin, hogy beszélgessenek kicsit, Herzog viszont simán belement a Jenkem megkeresésére.

link Forrás

Azzal együtt is, hogy saját bevallása szerint sem tud semmit a deszkázásról. De a mindössze négy perc hosszú interjú során így is elmondja, hogy szerinte a deszkások hozzá hasonló emberek. Herzog Bajorországban nőtt fel, és mint meséli, síugrónak készült, és szerinte közös a síugrókban és a deszkásokban, hogy el kell tudják fogadni, hogy sok minden nem sikerül elsőre, újra és újra neki kell futniuk, és nem törődni azzal, ha valamiben kudarcot vallanak, hanem próbálkozniuk kell újra.

A rövid beszélgetés során még pár kérdést érintenek, majd amikor a Jenkem riportere megkérdezi, hogy ha Herzog valaha forgatna a deszkásokról, akkor milyen zenét választana hozzá, a rendező elmondja, hogy orosz ortodox egyházi kórusműveket.