Remegő kávé, dübörgő zabtej+müzli, tiszta experimentál, rendes ház!

hangover
2021 május 23., 08:20

Döcögősebb hétvégi délelőttökre időzített sorozatunkban most a hazai kísérleti elektronikai színtér felől érkezik a segítség, a PAIKKA jóvoltából.

A PAIKKA vadonatúj kiállítótér/kávézó a Kertész utcában. Alapítói alulról szerveződő, kollaboratív alkotói térben gondolkodnak. Cél az is, hogy lehetőséget teremtsenek a járvány miatt megtépázott művészközegnek a megjelenésre és a közös munkára, közben dokumentálva, hogy a járvány hogyan alakította át az alkotófolyamatokat és a művészi koncepciókat.

A mix mellé kaptunk egy leírást is:

„Az első nyílt pályázatunk az »emberiség és a technológia« témában keresi az előadókat, művészeket, ezért válogatásunkat is igyekeztünk eköré a téma köré építeni. Számunkra a kísérleti elektronika tökéletesen megfogja ezt a gondolat, erre építve kértük fel Yut Qát, aki hangtextúrákkal való kísérletezését küldte nekünk, ezt a mix közepétől hallhatjátok nagyjából 20 percig. Emellet szerettük volna, ha a többi szám is »hazai« lenne, hiszen célunk az underground, alulról szerveződő kulturális és zenei életet támogatni, ezért mindegyik egy számunkra fontos magyar elektronikus előadótól származik. Lassú ébresztő, remegő kávé, dübörgő zabtej+müzli, gyengéd visszaalvás.Tiszta experimentál, rendes ház! Jó hallgatást <3”

Mint írják, az egyhónapos pályázati idő alatt a legkülönfélébb alkotásokat és ötleteket várják az “emberiség és a technológia”,a virtualitás, kiberrealiság, és a sztereótér témájával foglalkozó művészeket/művészcsoportoktól, formai vagy egyéb korlátok nincsenek, és a jelentkezéseket a megszokottól kissé eltérő módon, az erre a célra létrehozott virtuális valóság felületen keresztül lehet beküldeni május 30-ig.

„Nagy hangsúlyt fektetünk a zenére is, minden zene/hang alapú projekt jelentkezésnek egy havonta jelentkező rádióműsor ad majd digitális otthont. Holnap, május 24-én debütál a legelső rész: 17:00-18:00 között a Lahmacun Rádión hallgathattok minket, ahol beszélni fogunk az alapításról, a céljainkról, a terveinkről, a születésről, az (esetleges) halálunkról és annak feltakarításáról, az első pályázatunkról további részletekben, és még több témába illő dalt mutatunk nektek. Tune in!” – írták még a mix mellé. A galériáról többet a honlap mellett Facebookon lehet fellelni, ez pedig a felhívás külön oldala.

Ezek pedig az elhangzó számok:

  • Zsüja - 202b_ortni
  • Juhász Tamás - Think Less Do More
  • CT Kidobó - Positivmaschine
  • OOO & MA'AM - Sleeping
  • KURO - BEHEMOT
  • J.Mono - DR000769
  • Yut Qa - unfertile xoil
  • FALMI - Only Way
  • Bos - drn1.wav

Sorozatunknak ez már a sokadik része volt, a korábbiakat itt lehet meghallgatni.