A Városháza udvarán is lehet rövidfilmeket nézni

FILM
2021 május 27., 16:28

Csütörtökön indul és jövő szerdáig tart az idei Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál. A filmek többségét a Toldi moziban vetítik, ide csak a védettségi igazolvánnyal rendelkező, maszkot viselő látogatókat várják, de lesznek vetítések a budapesti Városháza téren is, ahol szabadtéren lehet majd filmeket nézni, és ahova igazolvány sem kell.

De a szervezők gondoltak azokra is, akik még nem szívesen vesznek részt hasonló programokon: a fesztivál ideje alatt a Távmoziban a magyar kisjátékfilmes versenyprogram blokkjait minden este 9 órakor lehet online megnézni, a vetítésekre a Távmozi oldalán lehet jegyet váltani.

Az idén megnézhető filmekről és a programról a fesztivál honlapján lehet többet megtudni, ha még sosem jártál hasonló rendezvényen, akkor hasznos tanács lehet, hogy a hazai versenyfilmek között érdemes először nézelődni. A Friss Hús szervezői összeraktak egy podcastadást arról, hogy mit érdemes megnézni idén, ez is jó felkészítő anyag lehet.

A fesztivál idei vendége Csehország. Két rövidfilmes blokk mellett Magyarországon először lesz látható a Winter Flies című cseh film, amelynek vetítés után Olmo Omerzu szlovén származású rendező és Jirí Konecny Arany Medve-díjas producer-alkotótárs mutatja be egyebek mellett a cseh pályakezdő filmrendezők lehetőségeit. Az előadások a fesztivál ideje alatt Friss Hús Facebook-oldalán streamelve lesznek követhetők.