zene

Ismét Budapestre jönnek a régió fiatal feltörekvő előadói

Csütörtökön indul az idei Budapest Showcase Hub (BUSH): a kétnapos minifesztivál a régió feltörekvő, fiatal popzenei tehetségeit mutatja be, a legkülönfélébb hangzású zenekaroktól a mégkülönfélébb elektronikus irányokból érkező dj-kig. 

Idén 13 ország negyven előadója lesz fordul majd a meg a különböző budapesti klubokban. A legnagyobb név alighanem a Rumbach zsinagógában fellépő osztrák Niklas Paschburg lesz, aki az ambient/pop között mozgó zongoradarabjaival futott be pár évvel ezelőtt. De érkezik egy ukrán elektro-pop formáció, a Gurt [O], az amszterdami popzenekar, az Annna, az experimentális jazzben utazó cseh Badfocus, a szintén befutófélben lévő román Golan, de ezen kívül lesz még balti funk és szlovák elektro is. 

A külföldi vendégeket egy rakás magyar zenekar és előadó kíséri, a két nap során lesz Mordai, Áron András & Black Circle Orchestra, Barabás Lőrinc, Mayberian Sanskülotts,  O’Sullivan vagy Perrin koncert is. A teljes listát a szakmai programokkal együtt a BUSH honlapján lehet megnézni