Öt új hely divat- és designrajongóknak Budapesten

divat
2021 november 24., 12:37

Pr09re55

A Progress egy „divat és design bisztró”, amit Mészáros Zita, a sokáig Párizsban élő stylist és divatkonzultáns hozott létre. Kaphatók itt Zita fenntartható, etikus kollekciójának darabjai, de vannak válogatott vintage ruhák, antik lakberendezési tárgyak, Trudon parfümök és illatgyertyák, L.G.R. napszemüvegek is. De arra is tökéletes hely, ha szép tárgyak között szeretnénk kávézni, teázni, vagy épp koktélozni.

XIII., Pozsonyi út 43.

A Pr09re55 belülről.
photo_camera A Pr09re55 belülről. Fotó: Pr09re55 / Facebook

Atelier Lajos

Lajos Attila (esküvői) ruháit eddig csak egy szűk réteg ismerte Budapesten, most viszont eljött az idő, hogy szélesebb közönség előtt is a debütáljon. A tervező a menyasszonyok ezer arcára kíváncsi, és az alapján, amit eddig láttam belőle, friss, pimasz, mégis nagyon elegáns ruhákra és fűzőkre számíthatunk. Az Atelier Lajos első kollekciója november 25-én debütál, ami egyben a stúdiója megnyitója is lesz.

VI., Hajós utca 31. (Bejelentkezésre)

Spark le Monde

A Lövőház utca után az Andrássy úton nyitotta meg második üzletét a Spark Le Monde, ahol több mint 70 külföldi ruha és kiegészítőmárkával dolgoznak. Van itt például New York-i coolság (Proenza Schouler), mókás dán darabok (Ganni, Rotate Birger Christensen), pompás műszőrmék (Stand Studio) cipők, táskák, ékszerek. És kaphatók náluk a magyar Secondland darabjai is, akik upcyclinggal foglalkoznak.

VI., Andrássy út 18.

Dinghi

A Dinghi röviden pop-up shop, ami a tervek szerint december 24-ig lesz nyitva. Hosszabban: délelőtt három kollektíva coworking irodája, délután 2-től bolt, este galéria. A bejáratnál mindig „a nap műtárgya fogad”, belépve pedig vannak itt használt bútorok és lakberendezési tárgyak, újragondolt egyedi darabok, képző- és iparművészeti alkotások, egynapos kiállítások, vásárok és workshopok, szóval érdemes szemmel tartani a Facebook oldalukat.

XI., Budafoki út 10/c

Vintage tárgyak, fotók, festmények is kaphatók a Dinghiben.
photo_camera Vintage tárgyak, fotók, festmények is kaphatók a Dinghiben. Fotó: Dinghi / Facebook

NOS

Viszonylag ritka, hogy ha egy hely bezár Budapesten, akkor később ugyanabban a formátumban újra is nyit, de a Nossal ez történt. Majdnem egy év szünet után új üzletük a Mária tér mellé költözött. A profil viszont a régi: vintage tárgyak mellett megtalálhatók itt Hitka Viktória feliratos porcelánjai, az Éviköt sapkái és más kötött holmijai, Németh Franciska ékszerei, Filep Kata virágcsokrai, a Fortepan fotóalbumai, és még sok más printektől kerámiákig.

I., Batthyány utca 12.