hirdetés

Van egy félkész demód? Vagy egy gitártémád, ami nem megy ki a fejedből? A Telekom Electronic Beats ismét keresi a legizgalmasabb hazai tehetségeket

Újra itt az Telekom Electronic Beats zenei tehetségkutatója: március 16-ától várják azoknak a hazai, jelenleg még ismeretlen előadóknak a jelentkezését, akik eddig leginkább csak a barátjuknak/szobanövényüknek/macskájuknak vagy a merevlemezüknek mutatták meg az alkotásaikat. 

2020-ban, amikor a koronavírus padlóra küldte a hazai zenei életet is, már kiírtak egy hasonló pályázatot, és akkor végül 30+1 tehetséges magyar alkotó mutatkozhatott be a háromlemezes válogatásukon. A cél most is hasonló: három területen, a pop, a klub- és a kísérleti zene felől várják a jövő most még ismeretlen sztárjait. 

A beérkező pályaműveket az Telekom Electronic Beats tagjai mellett a közelmúlt legnagyobb felfutását bemutató rappere, Beton.Hofi, a beatkorszak legjobb pillanatait Magyarországra visszahozó Carson Coma, a Londonban és Budapesten alkotó énekesnő Solére, és a hazai elektronikus színterének olyan meghatározó alakjai, mint Tolo, LAU, Iamyank és az Exiles kiadóból ismert Kolbenheyer Erik bírálják majd el. 

Jelentkezni április 10-éig lehet. A válogatásra bekerülő dalokat az összes nagyobb streaming platformon lehet majd hallgatni, emellett pedig díjak is várnak a beválogatott tehetségekre: többek között a további alkotást segítő, Abletonnal felruházott Macbook Pro, ELLE különdíj egy feltörekvő női előadónak, illetve fellépés a Telekom VOLT Fesztiválon vagy a Kolorádón. És lesznek, akik imPro képzéshez jutnak, hogy profi szakmai stáb segítségével mélyíthessék el elektronikus zenei ismereteiket.

2020. egyik díjazottja, Franciska DalmaFotó: Telekom Electronic Beats

„Lehet előkapni a félkész zenéket, leporolni a sávokat, kölcsönkérni a szintit, elvonulni napokra a mikrofonállvány árnyékába” – szól a Telekom Electronic Beats felhívása, amiről minden részletet a szelektor.electronicbeats.hu oldalon lehet megtalálni.