Végsőkig terhelt kórházi osztály egy pattanásig feszített társadalomban

hirdetés
2022 március 30., 07:44

A kórházi dráma műfaját hallva a legtöbben életveszélyben lévő emberekért küzdő orvosokat, műtétek drámai jeleneteit képzeljük el. De az Intenzív találkozások című francia film megmutatja, hogy úgy is lehet kórházi drámát forgatni, hogy abban alig jut szerep az orvosi beavatkozásoknak, helyette emberek egymáshoz és a társadalmukhoz fűződő viszonya lesz a főszereplő. És most mozijegyet, privát vetítést és féléves bérletet is lehet nyerni!

link Forrás

Az Intenzív találkozások végig egy párizsi kórház intenzív osztályán játszódik, egyetlen éjszaka történetét elmesélve: ide kerül be a középosztálybeli párizsi nő, akivel éppen szakítani készült szerelme, amikor balesetet szenved. És ide kerül be egy vidékről érkezett tüntető is, akit a rendőrök vertek össze egy kormányellenes tüntetés után. A kórházi várakozás az éjszakába nyúlik, az emberek egyre türelmetlenebbek, az ápolók túlterheltebbek, közben a tüntetők egy csoportja bejut az épületbe, a rendőrség pedig körbe veszi a kórházat. Ebben az ostromlott helyzetben új ismeretségek és szövetségek fonódnak odabenn, és minden szereplő kénytelen újraértékelni jó pár dolgot az életével kapcsolatban.

Az Intenzív találkozásokban bőven akadnak vicces párbeszédek és humoros jelenetek, de a fő csapásirány a pattanásig feszített drámáé. Catherine Corsini filmjét nagy sikerrel mutatták be tavalyi fesztiválszezonban, és március 31-étől itthon is vetítik a mozik a Cirko Film forgalmazásában. Itt pedig jegyeket is lehet nyerni a filmre.

Ha az alábbi kvíz mind a három kérdésére helyes választ adsz, felbukkan majd egy szó, ezt kell elküldeni az iroda @ cirkofilm.hu címre. És

  • minden 10. játékos páros mozijegyet nyer a Cirko-Gejzír moziba az Intenzív találkozások című film bármely műsorban meghirdetett nyilvános előadására (max. 30 páros jegy erejéig);
  • az 55. játékos két darab féléves Cirko-bérletet nyer a Cirko-Gejzír moziba;
  • a 99. játékos zárt körű, privát vetítési lehetőséget nyer a Cirko-Gejzír moziba maximum 20 fő részére.

A játékszabályokat itt lehet elolvasni.