Maradj otthon, nézzél klipet

zene
2022 április 22., 10:52

Péntek délelőtti ügyeletem végére összeszedtem pár aktuálisabb hazai megjelenést, tényleg nagyon a teljesség igénye nélkül. Egész biztos kihagytam egy csomó minden fontosat, de itt van pár dal és klip, melyek szembejöttek mostanában.

MA'AM - Matilda

link Forrás

A MA'AM néven alkotó Makay Anna új videója „a szexuális identitás termékké redukált variánsaira és vágyak lehetséges kombinációira keres választ LMBTQ+ testek reprezentációin keresztül”. Makay a hazai kísérleti-elektronikai színtér egyik legizgalmasabb alkotója, a Korponovics Roland által készített, az ő és Zsembery Bendegúz részvételével készült klip egyrészt tudatosan szembe is fordul a hazai heteronormatív politikával, de emellett elsősorban a lokális, szexuális kisebbség közönségét célozza.

Barkóczi Noémi - Belső Udvar

link Forrás

A dalszerző/énekesnő Dolgom volt című albuma simán a közelmúlt legjobb hazai megjelenése volt, most pedig ehhez készült közösségi fotófelajánlás segítségével klip.

LAIHO- Pool + Blue Whale

link Forrás
link Forrás

A LAIHO az énekes/dalszerző Lajhó Dorka egyszemélyes projektjéből nőtte ki magát indiezenekarrá, nemrég voltak a Hangoverben, ott lehet többet is olvasni róluk. Hamarosan jön az első nagylemezük, ezt beharangozandó pedig egy dupla kislemezzel jöttek ki.

Slow Village - Nem megyek

link Forrás

A buli helyett az otthonmaradás lassabb tempójú himnuszát írta a hiphopcsapat, ráadásul egy régi időket idéző klipet is forgattak hozzá, ami épp ma debütált a Recorderen.

GAB X BLUEKLYN - ECHO

link Forrás

A jazz/R&B színterek felől érkező Lakatos Gabriella projektje, a GAB tavaly megjelent dalához készült el nemrég egy live videó. Nemsokára jön egy magyar dalhoz is klip, érdemes követni az oldalát.

Nautis - ROOTS | Live AV Set

link Forrás

És a végére egy egyórás psychill mix és live a Bakonyból, szép zárásnak.