hirdetés

A Stranger Things magyar rendezője is ott lesz a Cinemira Teen filmfesztiválon

A hétvégén, november 19-én és 20-án zajlik majd a fiatal közönségre fókuszáló Cinemira TEEN filmfesztivál, a közelmúlt legjobb hazai és nemzetközi ifjúsági rövidfilmjeivel. A Corvin moziban és a H13 közösségi térben kétezer diák szavazhat majd a legjobb magyar rövid ifjúsági filmről, és premier előtt lehet majd látni a legjobb nemzetközi filmeket is. 

A nyitófilm a Berlinálén is díjat nyerő  A stand up királynője című svéd filmdráma lesz, az apja életkedvét visszanyerni akaró, és ezért a standupos pályára lévő 13 éves Sasháról.

Műsoron lesz a Semmi című dán filmdráma, amit előbb betiltottak, majd kötelezővé tettek a dán iskolákban, és itt mutatják be itthon először az Olga című filmet, ami egy fiatal lány történetén keresztül meséli el az ukrán Euromaidan időszakát.

A vetítések mellett lesznek szakmai programok is, például interaktív előadás keretében lehet majd kérdezni a Stranger Things negyedik évadából két részt is rendező Antal Nimródtól, de ott lesz az Eufória forgatását is megjáró magyar operatőrhallgató, Császár Dániel is. 

A fesztivál teljes programját, benne a versenyprogrammal és a jegyinfókkal a Cinemira TEEN oldalán lehet megtalálni