Két napig megint együtt alkot a független kortárs színtér

kultúra
2023 június 14., 07:37

Június 16-án és 17-én ismét jön a hazai kortárstánc-színtérből indult, de ennél jóval szerteágazóbb, a hazai független kulturális közösséget összefogó minifesztivál, az U500.

Ezúttal is Artus Stúdióban, és mint a szervezők is írják, a fesztivál az eddigi három alkalom szellemiségéhez hasonlóan idén is azt a célt tűzte ki, hogy a szakma ismert alkotói, pályakezdő művészek és undeground csoportok egymás mellett szerepeljenek.

AHA Kollektíva #sínprodukció
photo_camera Az AHA Kollektíva #sínprodukció Fotó: Fórizs Dániel

Ott lesznek a hazai kortárstánc-színtér olyan ismert előadói, mint a Hodworks, Molnár Csaba vagy Vass Imre, de számos még kevésbé ismert, fiatal alkotó is, a tánc mellett pedig elektronikus zenei, performansz- és vizuális művészek is fellépnek, és kétnapos képzőművészeti kiállítás is kíséri az eseményt Agg Lili, Hódi Csilla, Keresztes Zsófia, Kiss Balázs Ágoston, Liksay Csenge Gyopár, PPILLOVV, Szomor Olívia, Vass Csenge, Várhegyi Dávid, és Jelena Viskovic műveivel.

Részletes program az esemény oldalán, afterbuli szombat este-éjjel az aqb-ban.

Tavaly a fesztivált beharangozandó az egyik szervező, Molnár Andris, azaz The Stanley Maneuver mixszel jelentkezett a Hangover sorozatunkban, érdemes azt is újrahallgatni.