Hogyan tanítják be a filmekben szereplő állatokat? Ez is kiderül az idei Cinemira KIDS fesztiválon

hirdetés
2023 október 27., 15:40

Különleges, halloween-i kiadással jelentkezik a Cinemira KIDS gyerekfilmfesztivál: október 28-án és 29-én a margitszigeti Kristály Színtérben fiataloknak szóló filmekkel és számos kapcsolódó programmal készülnek a szervezők.

A már említett programok mellett idén külön blokk foglalkozik majd azzal, hogy hogyan tanítják be a filmekben szereplő állatokat: a legismertebb hazai állattrénerek nem simán előadással, hanem bemutatóval is készülnek. De terítéken lesz a gamer világ is, többek között Zsdav, Jánosik Gergő és Andi is a fesztivál vendégei között lesz.

link Forrás

Az idei Cinemira KIDS a Halloween jegyében érkezik, azaz egész nap különleges sminkeket kérhetnek a látogatók, és vasárnap jelmezverseny is lesz.

És a már említett rövidfilmes versenyszekció mellett panorámavetítések is lesznek: nyitófilmként lesz látható a Berlinalén díjat nyert, A tánc királynője (Dancing Queen) című norvég film,amely az első szerelem és a tánc körül forog. Itt lesz átható a Puskás öcsi animációs sorozat összes része egybefűzve és a cicák kedvelőinek a kedvence a Macskaland című film is.

Részleges programok az esemény oldalán találhatóak.