Csütörtökön indul a 8. BuSH, ahol Kelet-Európa legkurrensebb előadói váltják egymást hat budapesti helyszínén

hirdetés
2023 november 01., 16:38

Immár nyolcadik alkalommal hívja össze a friss, előremutató zenékre és a városi fesztiválozásra nyitott közönséget, valamint a nemzetközi és hazai zeneipar képviselőit a Budapest Showcase Hub, ismertebb nevén a BuSH november 2-4. között. Míg nappal a szcéna legjobb és legbefolyásosabb szakemberei tartanak előadásokat a Kazinczy utcai Loft-ban, addig este 15 ország összesen 36 előadója tölti majd meg zenével Budapest 6 ikonikus klubját és exkluzív pop-up helyszínét.

A BuSH szervezői most megmutatják, mit érdemes mindeképp megnézni a fesztiválon.

Hét év után újra összeáll a sokakban mély hiányt hagyó makrohang, akiknek éppen a napokban jelent meg legújabb dala.

makrohang - DIS

A BuSH line upjának egyik legfontosabb szereplője Sisi, aki 2022-ben robbant be, és nagyon rövid idő alatt hódította meg a magyar közönséget.

Sisi - Yalla

Idei utolsó budapesti klubkoncertjét adja csütörtökön a Carson Coma.

Carson Coma - Feldobom a követ

A BuSH-ban az a jó, hogy rengeteg izgalmas előadót láthatunk, mint például a Cercle videóból is jól ismert, német származású zenei Dj-producer, Stimming, akinek a napokban jelent meg legújabb lemeze, így produkciója egyben a lemezbemutató turnéjának egyik állomása is.

Stimming - People Do


Érkezik még a szintén lengyel Klawo, akik számos stílusból merítenek ihletet, az eredmény pedig egy olyan lüktető lo-fi, garage, nu-jazz és hip-hop elemeket egyesítő varázslat, aminek egyszerűen nem lehet ellenállni. Nem véletlen, hogy idén megnyerték a Jazz in The Park fődíját is.

Klawo - Tom Kha

A Duo Ruut két észt lány álomszerű produkciója, amit mindössze egy citera felett állva komponálnak. Ugyan csak 2019-ben jelent meg az első albumuk, az elmúlt évek során bejárták a világ zenei fesztiváljait (például: Womex, ESNS), de a KEXP műsorában is szerepeltek.

Duo Ruut - Nightingale