Miért kell ennyit várni a GTA 6-ra???

Lezárt tartalom a Kör tagjainak életmód
2023 december 06., 19:42

Évtizedes várakozás előzte meg a Grand Theft Auto sorozat hatodik részének leleplezését, hiszen a széria legutóbbi epizódja 2013 őszén jelent meg, még Playstation 3 és Xbox 360 konzolokon, vagyis lassan 20 éves hardvereken. Éppen ezért a rajongók évek óta türelmetlenül kommentelték oda a fejlesztő Rockstar Games minden közösségi médiás posztja alá, hogy

MIKOR JÖN MÁR A GTA6????????????Az elmúlt 10 évben, ha valaki még középiskolásként kezdte el űzni a játékot, azóta akár lediplomázhatott és családot is alapíthatott, a korosodó gamerek pedig joggal aggódhattak akár az egészségügyi állapotuk miatt is, hogy megérik-e a bűnözőszimulátor következő felvonását. Jogosan merült fel sokakban a kérdés: mit csinált idáig a Rockstar?

Mit? Hát pénzt

A legegyszerűbb magyarázat az, hogy az előző GTA, pontosabban annak multiplayer kiadása túl népszerű lett. A Grand Theft Auto 5 több mint 190 millió példányban kelt el, de úgy, hogy folyamatosan az eladási toplisták élén állt, vagyis a megjelenése után is évente eladtak belőle 5-10 millió darabot. Közben felnőtt egy generáció, amelynek megengedték a szülei, hogy lövöldözős játékokkal játsszanak, így ők aktív utánpótlásai lehettek GTA Online sikerének.

Viszont nemcsak a csillagászati mennyiségben eladott példányszámok járultak hozzá ahhoz, hogy a GTA 5 minden idők egyik legnagyobb bevételt produkáló szórakoztatóipari alkotása legyen, hanem az online szekcióba beépült fizetőrendszer is, amivel szó szerint nyomtatta a pénzt a játék kiadója, a Take Two.

photo_camera Los Santos napjainkban

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.