A tökéletes közéleti beszélgetős műsor: két bácsi egymást baszogatja, és közben nem tudják elmondani a 40 éves sztorijaikat, amiknek eleve se fülük, se farkuk

színház
2023 december 29., 14:28

Amikor megtudtam, hogy Dömsödi Gábornak és Havas Henriknek lesz egy műsora a hibátlan nevű frisshirek.hu-n a tökéletes Full HD címen, sejtettem, hogy nagyot nem fognak hibázni. Kevésbé Friderikusz Sándor és Hajdú Péter egykori serpája miatt volt ez az érzésem (bár akinek még a vécétartályából is 5 millió forint kerül elő, az figyelemre tarthat számot), sokkal inkább a reneszánszát, sőt barokkját élő Havas miatt.

A Heti Hetes egykori alaptagja – mint a bácsi, aki mindenre és mindenkire szarik, csak hadd mesélhessen az életéről – már az N1 Tv-vel együtt eltüntetett Sallert is feldobta újdonsült kameraképtelenségével.

link Forrás

Aztán a – ha valaki nem tudná, Táncsics Mihály-díjas – veterán műsorvezető a történelemből sajnálatos módon szintén kitörölt, Havas megmondja című N1 Tv-s műsorában járatta csúcsra a klasszikus televízió merev kereteiből kitört perszónáját, amikor a kertjében vagy egy stúdióban kommentált híreket/publicisztikákat, körülbelül így:

link Forrás

Magasan volt tehát a léc, és az is nyilvánvaló volt, hogy a Havas megmondjánál is nézhetetlenebb műsort nem lehet csinálni.

Aztán novemberben szép csendben elindult a Havas és Dömsödi. Tényleg gyönyörű volt ez a csend: rögtön az első adást – amit a bokori Hotel Traktorban vettek fel, nem messze Pásztótól, aminek a helyi Dömsödi 2003 és 2006 meg 2011 és 2014 között polgármestere is volt – leszedte a Youtube (állítólag gyűlöletbeszédért). A műsor további két adást ért meg a Pozsonyi úti Bécsiszelet kisvendéglőben, a hozzá tartozó edénycsörgés és kávégépzörejek mellett ilyen látványvilággal:

photo_camera Felhívnám a figyelmet a tükröződő operatőrre ls a belógó telefonra Fotó: Havas és Dömsödi/Youtube

Ezután már nyilvánvaló volt, hogy a frisshirek.hu nem hagyhatta a gyöngyöt a disznók előtt, nem nézhette tétlenül az aranytojástojó tyúk meddő harcát a parlagon: berántották H&D-t. „Havas Henrik és Dömsödi Gábor ismét fullba nyomják!” – hirdetik a két férfit, utalva a Trópusi vihar híres kreténbeszédére.

Az első (egyébként tényleg full HD) adást így promózták, és mindenki megnyugodhat, egy cseppet sincs tendenciózusan vágva az előzetes, mindig ilyen az egész adás végig:

link Forrás

A port.hu szerint a szereplők a Muppet Show két öregjét idézik meg, engem viszont Havas (74) és Dömsödi (66) a vitáik dinamikájától függően már most a legnagyobb ikonikus párosokat juttatják eszembe: Hacsek és Sajó, Stan és Pan, Bud Spencer és Terence Hill, Kapa és Pepe, Walter Matthau és Jack Lemmon, Tango és Cash, Sztálin és Trockij stb.

Havas többnyire nem mások kárára igyekszik tréfálkozni, Dömsödi viszont közben torokhangon folyamatosan közbeszólva baszogatja, amire Havas azzal vág vissza, hogy ordítva próbálja befejezni a sztoriját, ami vagy úgy volt, vagy nem (inkább nem).

És elvileg (egyelőre) tök ingyen bohóckodnak:

link Forrás

Mégis így néz ki egy átlagos szóváltás valami 40-50 évvel ezelőtti történetről, aminek eleve se füle, se farka:

link Forrás

A kb. háromnegyed óra alatt olyan húzónevekkel dobálóznak, mint Grósz Károly, Havasi Ferenc, Forró Tamás vagy Berecz János, és láthatóan tényleg nem fogják vissza magukat, például egyedül itt hangozhat el ilyesmi:

link Forrás

De Havas tényfeltáró pletykái is adnak okot az örömre.

link Forrás

Csak egyetérteni tudok Havassal, aki itt éppen egy 1999-es Orbán-interjú körüli félreértésen civakodva beszél el Dömsödi mellett, ez tényleg „úgy jó, ahogy van”.

link Forrás

A műsor egyre jobb, az eddigi főmű természetesen a legutóbbi, karácsony előtti adás, aminek a végén Dömsödi Gábor már Havas Henrik saját hírét sem tudja elmondani, mert Havas annyira unja az egészet, majd Dömsödi ki is megy a stúdióból, amíg Havas elmesél egy 1999-es történetet Vágó Istvánról, aztán szóba jön Rózsa György, és végleg szétesik a műsor.

link Forrás

Nem kérdés, hogy innentől minden adást meg fogok nézni. Illetve egy kérdés azért maradt itt régről.

link Forrás