Az új Mr. és Mrs. Smith rommá alázta az eredetit

Lezárt tartalom a Kör tagjainak FILM
február 25., 16:31

A remake-ek az esetek túlnyomó többségében nem szoktak túl jól sikerülni. Főleg ha az alap sem volt a legjobb. Csodálatos kivételként lehet majd emlegetni a Prime-on futó, nyolcrészes Mr. és Mrs. Smith-t, ami a 2005-ös, Brad Pitt és Angelina Jolie főszereplésével készült Mr. és Mrs. Smith című filmen alapul, és ami megalázva hagyta maga mögött az eredetit, annak sztoriját, szereplőit, hangulatát és poénjait.

Jó, azért Donald Glover nevéből már lehetett sejteni, hogy itt talán valami úgynevezett minőségi tartalmat kapunk. De bennem azért bőven volt félelem, hogy miként lehet az egymást gyilkoló kém házaspár sztorijából valami érdekeset is kihozni, hogy ne az legyen a lényeg, mint az eredeti filmben, vagyis hogy a szexin vérző Angelina Jolie izomból lövi az őt lövő, szintén szexin vérző Brad Pittet.

Mint kiderült, például úgy, hogy a hangsúly nem a szereplők dögösségén van. Pitt és Jolie jólöltözött, gazdag, családi házas, külvárosi házaspárt alakítottak, és bár emlékeim szerint ez a filmből talán nem derült ki, de mintha inkább valami kormánynak dolgozó, nagyon hivatalos ügynökök lettek volna. Ezzel szemben Donald Glover és Maya Erskine karakterei a sorozatban olyan millennialok, akik gondolkodás nélkül hagyják hátra – spoiler: nem teljesen – addigi életüket, családtagjaikat, barátaikat, mindenüket, hogy miután nem feleltek meg a CIA elvárásainak, kvázi leselejtezett kémekként valami egészen fura, startup-hangulatú kémhálózathoz csatlakozzanak, ahol kizárólag a cég által összeházasított ügynökök dolgozhatnak, párban. Közvetlen főnökükkel nem találkoznak, egy csetprogramon keresztül interjúztatják őket, ahogy szintén egy csetprogramon közlik velük aktuális, egészen abszurd feladataikat is.

link Forrás

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.