KERET

Így készülnek a kedvenc magyar bakelitlemezeid

zene
március 04., 09:30

Reneszánszukat élik a bakelitlemezek/vinylek, amiket itthon a HANATON zalaegerszegi gyárában készítenek. A KERET stábja leutazott az üzembe és a két alapító tulajdonossal, Wettstein Tamással és Hanisch Andrással rövid hanglemezelméleti áttekintőt tartottak, ami segít eligazodni azoknak, akik számára még rejtély, hogy hogyan kerül a hang a barázdába.

link Forrás

A videóból – a nyomási folyamat bemutatásán túl – kiderül az is, hogy a gép, ami most a Carson Coma, Beton.Hofi vagy az Elefánt lemezeit nyomja korábban a Hungaroton tulajdonában állt, és 1984-től bő tíz éven át üzemelt a dorogi lemezgyárban. Ha kíváncsi vagy, hogy majd harmincéves külföldi kitérő után honnan jutott ismét vissza az országba, vagy meg szeretnéd tudni, milyen esélyekkel indulsz, ha magad is lemezt adnál ki, nézd meg a videót a KERET YouTube csatornáján.

KERET

A KERET az ország meghatározó alternatív könnyűzenei platformja. Az online magazin és rádió mellett jelen vannak a nyári fesztiválokon, és minden évben megszervezik a Kikeltető nevű tehetségkutatót is.

KERET