KERET

Ebből a 33 produkcióból kerülnek ki az idei Kikeltető fellépői

zene
március 09., 14:28

Lezárult az idei Kikeltető jelentkezési időszaka, amire idén rekordmennyiségű, 406 dal érkezett be. Egy előszűrés után a teljes zsűri összegyűlt, hogy meghallgassuk a 120 legjobb dalt. Közel 8 órán át tanácskoztunk, végül egy 33 előadós shortlistben állapodtunk meg, így összeállt a Kikeltető idei évfolyama.

link Forrás

A sokszínű listán a gitárzenétől kezdve a hyperpopon és a rappen át a screamo-ig nagyjából minden megtalálható. A shortlist:

Ádám Kornél, aZorka, Bufo Alvarius, camille corot, cancel., D474SLAY3RS, Dominiqa Savah, Exposeur, FILC, FRANKO, GAB, Gulu Gulu, Iceboys, Jeromos, Kiad, Kökény Dániel, Loophia, matrica, Mezítláb, Papp Mukunda, Plastic Cat, Profåndation, PTSD KFT., PUZZLS, pyylen, Rettenetes Mümők, SAWA, Szelevényi Vito Quartet, Temesi Blanka, Tingyela Dóri, Villő, WXLFLESS, ZORZ

Ebből a 33 produkcióból választjuk majd ki azokat, akik áprilisban felléphetnek a Gólyában a Kikeltető klubestjein. Ez általában 12 előadót jelent, azonban idén annyira erős volt a mezőny, hogy hozzáadtunk egy plusz alkalmat is, így

egész áprilisban, minden szerdán, összesen 15 produkciót fogunk élőben bemutatni nektek a Gólyában.

Egy helyet fenntartunk a Szelektor vasárnapig tartó pályázatáról, ahonnan valaki egyenes ágon juthat tovább a Kikeltető klubestjére, így összesen 16 koncertet láthattok majd. A fellépők félórás fellépéseit idén is rögzítjük, ezeket feltöltjük a KERET YouTube csatornájára, és fontos kiemelni azt is, hogy idén a jelentkezők több mint fele döntött úgy, hogy a jelentkezés során támogatja is a munkánkat, ezt ezúton is köszönjük nekik, az ebből befolyt összeg szinte teljes egészében fedezi ezeknek a videóknak a gyártási költéségét.

A legjobb produkciókat és pár el nem sütött különlegességet a teljes Turbinát megtöltő Záróbulira is visszahívjuk május 4-én, ahol átadjuk a nyereményeket is.

A KERET blog Kikeltetője az ország legnagyobb független zenei tehetségkutatója. Az utóbbi években olyan produkciók álltak a színpadon, mint Krúbi, az Analog Balaton, a Carson Coma, Sisi és még sokan mások. Ha körbenéznél az előző évek jelentkezői között, akkor katt a KERET YouTube csatornára, áprilisban pedig találkozunk 2, 10, 17 és 24-én a Gólyában!

KERET

A KERET az ország meghatározó alternatív könnyűzenei platformja. Az online magazin és rádió mellett jelen vannak a nyári fesztiválokon, és minden évben megszervezik a Kikeltető nevű tehetségkutatót is.

KERET