Vidáman bulizó kísértetek az elhagyatott Esterházy-villában

Lezárt tartalom a Kör tagjainak könyv
március 29., 12:35
  • A család eladásra hirdette meg Esterházy Péterék irodalmi legendának számító rómaifürdői házát. Esterházy Marcell-lel, az író képzőművész fiával jártuk be az ingatlant.
  • A nyaralóból lett családi ház a legvidámabb helyek egyike volt a Kádár-kortól a NER hatodik évéig, legendás családi fészek, irodalmi-képzőművészeti gócpont és buliközpont.
  • A sok mulatás közben E. P. itt írta meg életműve 80 százalékát is.
  • Esterházyék nem hívtak meg vacsorára? Itt a lehetőség, hogy mégis bejárd a híres ház minden zegét-zugát!

III. ker. / Rómaifürdőn, csodálatos kertvárosi, zöld környezetben ELADÓ egy kétszintes, jó beosztású CSALÁDI HÁZ, napfényes, tágas terekkel, szép kerttel, GARÁZZSAL.

Hogy is tudhattam volna ellenállni a Szezon Ingatlanajánlatának, így a magyar irodalomtörténet leghíresebb lakáshirdetésének megjelenése utáni napon már ott is álltunk Esterházy Marcell-lel a Rómain, Esterházy Péterék mindenféle szempontokból legendás háza előtt.

A ház egy fantasztikus hangulatú, ZÖLDELLŐ NÖVÉNYEKKEL TELI, 1188 m2-es SAROKTELKEN található a Római Strandfürdő szomszédságában.

Mi voltunk a tökéletes ingatlanos-érdeklődő páros: 10 másodperccel azután, hogy beléptünk az objektíve egyébként tényleg zöldellő növényekkel teli kertbe, annyira elszomorodtunk, hogy alig tudtunk megszólalni, amikor meg elkerülhetetlenné vált, akkor én csak hülyén dörmögő hangon voltam képes erre. A kertben, ami valami okból úgy néz ki, mintha 30 éve nem járt volna itt ember, akkora kerti bulit tartottak a Boldog Idők kísértetei, hogy alig fértünk el tőlük.

photo_camera E. P. és Umberto kutya a Kertben. A kutyát U. Ecóról neveztek el, ezért U. Eco egyszer kilátásba helyezte, hogy ha lesz kutyája, Péternek nevezi el. Fotó: Kollányi Péter/MTI

A hatáskeltés + egy vendégszöveges poén kedvéért még a szilvafa is eltört, ami már tényleg valami romantikus rémnovellába illő túlzásnak tűnt. Oké, igazából nem szilva, hanem sokkal nagyobb, de határozottan fa, de legalább a házfal nem feküdt hanyatt.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.