KERET

Magyarországon minden nap másnap

zene
április 12., 08:38

Két év után új albummal jelentkezik a magyar-brazil-cigány gyökerekkel bíró Duckshell zenekar, akiket egyre növekvő figyelem övez az élőzenei szcénában, koncertjeiken pedig, ahogy ez egy ska-punk zenekarhoz illik, karneváli hangulatot teremtenek, punk attitűddel megfűszerezve.

link Forrás

Bár a nyolcfős zenekar körbejárta Európát, ezt pedig idén egy észt-holland-török-francia turnéval bővítik, még sosem sikerült kényelmesen utazniuk, hiszen a kisbuszuk nem volt “hosszított/magasított” - így találónak érezték, hogy legalább az albumuk címe az legyen. A balkáni elemekkel tarkított, diszkó-popba hajló rendszerkritikus szövegekkel operáló album hangulata mégsem bús vagy apatikus.

A dalok központi témái a közösségi, társasági élet, szórakozás, de gyakran megjelennek komolyabb, rendszerkritikus gondolatok is. Utóbbira jó példa a wicsor és a meglepő Co Lee feattel felpörgetett nyitószám, a négyhat, az M7 és a zapzarap ezzel szemben a turnék hangulatát eleveníti fel. A lemez dalai között minden tag zenei világa teret kapott, ilyen például a ‘loco’, ami az egyik félig brazil tag, Muzslai Beni ötletéből alakult ki.

Mivel a zenekar idén sem kapott támogatást hang és képfelvételre az NKA-tól, januárban egy teltházas koncert keretein belül megtartották a Duckshell Lottó sorsolást, amelyen baráti zenekarok és szervezők koncert, illetve fesztivál belépőket sorsoltak ki a támogatók között, a befolyt összeget pedig a ma megjelent lemez elkészítésére fordították.

A Duckshell, és a hozzájuk hasonló őrült hangulatot sugárzó zenekarok leginkább élőben működnek, most pedig mindenkinek lesz alkalma ezt megtapasztalni, ugyanis 13-án szombaton a Budapest Ritmo fesztiválon egy ingyenes koncert keretein belül mutatják be.

A cikket Kilián Kornél írta.

KERET

A KERET az ország meghatározó alternatív könnyűzenei platformja. Az online magazin és rádió mellett jelen vannak a nyári fesztiválokon, és minden évben megszervezik a Kikeltető nevű tehetségkutatót is.

KERET