Itt a netflixes Száz év magány előzetese

FILM
április 17., 13:46

Szerdán közzétette a Netflix az év legjobban várt/félt sorozatának előzetesét. Még valamikor idén fogják bemutatni minden idők egyik legnagyszerűbb regényének, a Száz év magánynak a sorozatadaptációját, és a regény rajongói világszerte aggódva figyelik a híreket, mi lesz a mindeddig megfilmesíthetetlennek gondolt könyvből, ha tévéképernyőre kerül.

link Forrás

Lehet tudni, hogy Gabriel García Márquez kifejezetten nem akarta, hogy a regényéből film készüljön, de fiai a halála után arra jutottak, hogy ha nem ők vesznek részt a feldolgozásában, akkor majd a szerzői jogok lejárta után megcsinálja más, így elfogadták a Netflix ajánlatát. A Buendía család több generációjának történetét bemutató regény sorozatadaptációját Kolumbiában forgatták, a sorozat spanyol nyelven készül, és a Netflix 2022-ben, Márquez Nobel-díjának 40. évfordulóján már közzétett egy beharangozó videót, de abból nem sok minden derült ki, ez most az igazi hagyományos előzetes.

A Netflix szerint a sorozat Latin-Amerika történetének egyik legambiciózusabb sorozatprojektje, és elkészítéséhez a kontinens legtehetségesebb alkotóit kérték fel. A 16 részes sorozatot Alex García López és Laura Mora rendezte, a gyártást egy kolumbiai cég végezte. A főbb szerepekben Claudio Cataño, Jerónimo Barón, Marco González, Leonardo Soto és Susana Morales lesz majd látható.

A sorozat terve témája volt a Nem rossz könyvek podcastunk Márquez életművével foglalkozó epizódjának is, érdemes azt is meghallgatni.