Már a kamu előadók is milliárdos hallgatottságot hasítottak ki a Spotifyon, de az igazi káoszt az AI-robbanás hozhatja el

Lezárt tartalom a Kör tagjainak zene
május 11., 14:54

Túlzás lenne azt állítani, hogy az internet az AI miatt lett egy egyre inkább élvezhetetlen és használhatatlan felület, mert az összeomlásához vezető folyamatok már korábban elindultak, de attó még biztos, hogy az algoritmusok által terabájtos léptékben gyártott szemét még tovább tud rontani a helyzeten.

Mostanra ezek a spamszerű tartalmak teljesen elöntötték a közösségi platformokat, ennek okairól tavaly év végén részletesen is írtunk Az internet elszaródásának éve című cikkünkben. De a helyzet ha lehet, azóta csak rosszabb lett, a Facebook egy találó friss jellemzés szerint a rengeteg AI-spam miatt zombiinternetté változott, míg a Youtubeon, Instagramon és TikTokon az algoritmus folyamatosan tálalja a felhasználók elé a kódok generálta, teljesen értelmetlen tartalmakat. Aktuális trend éppen a AI generált kamu receptvideók terjedése, de ki tudja, mit hoz a jövő hét:

link Forrás

Az AI generálta tartalmak terjedése különösen látványos a különféle zenei streaming felületeken. Hogy ma már mennyire könnyű pár soros szöveges parancs alapján meggyőzően hangzó dalokat gyártatni az algoritmusokkal, az kiderülhetett a 444 által szervezett AI-dalszerző versenyen is. De az oda készült szerzeményeket külön, tematikus oldalon mutattuk be, így kevés az esélye, hogy megtévesszék a gyanútlan hallgatókat. A jelek szerint azonban a hallgatók így is egyre nagyobb eséllyel futnak bele AI által létrehozott dalokba, főleg ha sok millió emberhez hasonlóan kedvelik a tematikus lejátszási listákat.

A leghallgatottabb svéd előadó, akiről soha nem hallottál

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.