Milyen hatással lehet a mesterséges intelligencia a színházra?

Támogatott tartalom
május 20., 18:27

A mesterséges intelligencia, annak elterjedése és a lehetséges következmények voltak a Good vibes only?, a Katona József Színház új beszélgetős műsorának harmadik részének középpontjában. A videósorozatban a társulat fiatal színészei, jelen esetben Mentes Júlia, Gloviczki Bernát és Jakab Balázs olyan dolgokról beszélgettek, amik az általuk játszott előadásokban hangsúlyosan megjelennek.

Mint az epizódból kiderül, Jakab Balázs pont az MI témaköréből írta a szakdolgozatát, arról, hogy a technológia milyen hatással lehet a színházra és az előadóművészetekre.

A többiekkel együtt arra jutottak, hogy a színházat egyelőre nem fenyegeti ez a veszély, hiszen az előadásokhoz hús-vér emberek kellenek, akik nem kiválthatók, ráadásul a színház egyszeri és megismételhetetlen jellegét sem tudja reprodukálni a gép.

Szóba került továbbá, hogy menő-e, ha valaki a megzabolázhatatlan zseni, hogy mennyire fontos az alázat és a fegyelem a színészi pályán, hogy szent dolog-e a hivatás, hogy hogyan büntetik a késést a színházban, és az is, hogy szexi-e, ha valaki jól táncol.

link Forrás