Ellopott személyazonosság, mariupoli animáció és fitymaszűkület – nemzetközi filmek, amiket ajánlunk a Friss Húson

hirdetés
május 24., 09:02

Nemcsak szuper magyar filmeket, de válogatott külföldi rövidfilmeket is vetítenek a május 30-án kezdődő Friss Hús filmfesztiválon. Négy blokkban összesen 21 film lesz látható, köztük kisjátékfilmek, animációk, dokumentumfilmek, sőt dokumentum-animációk is. Ajánlunk öt filmet, amit mindenképpen érdemes megnézni:

Mariupol. A Hundred Nights

Szívszorító animáció a háborús Ukrajnából. Egy kislány légiriadóra ébred február 24-én, a teljes körű invázió első napján, és megpróbál túlélni a bombázott városban. Később, idős nőként visszatér Mariupolba, és mindenre emlékszik.

A Kind of Testament

Egy fiatal nő olyan animációkkal találkozik az interneten, amiket egyértelműen az ő privát képeiből készítettek. Mint kiderül, egy ismeretlen, azonos nevű nő ellopta a személyazonosságát. De miért?

Basri & Salma in a Never-Ending Comedy

A 2023-as cannes-i fesztiválon bemutatott indonéz film egy férjről és egy feleségről szól, akik egy játékgépet üzemeltetnek a helyi karneválon. Napjaikat mások gyermekeinek szórakoztatásával és gondozásával töltik, anélkül, hogy a sajátjaikról gondoskodnának. A kotnyeles rokonok, az önbizalomhiány és egy robbanásszerű veszekedés megmutatja, miért is nincs gyerekük.

Mutilated

Amikor a 25 éves Leónnál fitymaszűkületet diagnosztizálnak, azt hiszi, elvesztette férfiasságát. Barátnője, Patricia, bár jószándékú, ront a helyzeten azzal, hogy nyíltan viszonyul állapotához. A szégyen és a félelem megakadályozza a fiút, hogy megbirkózzon a körülmetéléssel és a megbélyegzéssel.

The Voice of Others

Rim egy tunéziai tolmács, aki Franciaországban dolgozik a menekültügyi eljárásokon. Nap mint nap fordítja a száműzött férfiak és nők történeteit, amik kérdéseket vetnek fel saját történelmével kapcsolatban is.