KERET

A világ egyik legnagyobb jazzfesztiválján lép fel a Jazzbois

zene
június 05., 09:11

A cikket Kilián Kornél írta.

Az 1967-es indulása óta olyan világsztárok álltak a Montreux Fesztivál színpadán, mint Miles Davis, a Led Zeppelin, a Queen, David Bowie vagy Johnny Cash, az idei évben pedig a Jazzbois mellett többek között Sting, Lenny Kravitz és a Kraftwerk nevével bővül a már egyébként is hosszú lista.

photo_camera Fotó: hektor valami

Bár a fesztivál versenyprogramján léptek már fel magyar előadók, mint Szabó Gábor, vagy a Benkó Dixieland, a hivatalos programban még nem szerepelt magyar zenekar idáig. Július 9-én a svájci közönség ismerkedhet meg a zenekarral, ősszel pedig kéthetes, 14 állomásos európai turnéra indulnak, amit november 15-én az Akváriumban zárnak a makrohang zenekar társaságában, akikkel már a blogon is sokszor foglalkoztunk.

Ahogy azt az After műsorában is elmondták, a zenekar egyre több embert érdekel külföldön: az elmúlt időszakban online havonta átlagosan egymillió alkalommal streamelték őket, ennek csupán 2%-a érkezett Magyarországról.

„A külföldi koncerteken látjuk, hogy egészen szürreális elérése van a zenénknek. Londonban, Amszterdamban, Párizsban és Varsóban is teltházas koncertünk volt, és nem a kinti magyarok jöttek el, hanem külföldi rajongók. Most sokat megyünk külföldre, megnézzük, meddig lehet ezt feljebb tornászni”

– mondta Sági Viktor.

Az új dátumok mellett új albumot is ígértek a srácok, ami a tervek szerint szeptember elején érkezik. A bandát legközelebb Egerben, a Kalákával közösen lehet majd elkapni, esemény erre!

KERET

A KERET az ország meghatározó alternatív könnyűzenei platformja. Az online magazin és rádió mellett jelen vannak a nyári fesztiválokon, és minden évben megszervezik a Kikeltető nevű tehetségkutatót is.

KERET