Egyelőre csak sejtjük, mi ez a város

Képző
június 07., 11:49

Június 10-én, hétfőn mutatják be a Budapest Street Photography Collective (BPSPC) fotós kollektíva alkotóinak képeiből készült albumot. A BPSPC nyolc tagja, Bódis Krisztián, Chripkó Lili, Erdős Dénes, Juhász Jácint, Neményi Márton, Rácz Dominika, Soós Bertalan és Szabó Bálint évek óta járja a budapesti utcákat, fotóikból pedig mostanra állt össze az album.

„Évek óta fotózzuk Budapestet, ráadásul egy ideje csapatként, de csak most, hogy négyévesek vagyunk (Budapest meg 150) kezdünk rájönni, hogy azért készítünk fényképeket, hogy egyszer megfejtsük, mit is fotózunk. Egyelőre csak sejtjük, mi ez a város. Budapest lomokból kinövő fa, bokára tetovált kutyanév, mintás ruha a villamoson, összeöltözött néni és bácsi, kocsma előtt felejtett guminő, fürdőgatyára irányított uszodai hajszárító és lemondó tekintet a páracseppes BKV-ablakok mögött. Ennél pontosabbat nem tudunk; lehet, hogy ez így van jól. Abban viszont biztosak vagyunk, hogy ha az utókor kíváncsi lesz, milyen volt az élet Budapest utcáin az ezredforduló után, ez a kötet fontos forrás lesz” – írták a kötetet beharangozó hírben.

A bemutató mellett lesz kiállítás és a streetfotó-hét is a Főfotóban, június 10-e és 14-e között egy sor szakmai program, filmvetítés mellett lesz egy alkalom, amikor bárki megmutathatja saját munkáit hozzáértő szemeknek. Részleteket az esemény oldalán lehet fellelni, mi pedig bemutatunk nyolc fotót a Budapest Street című kötetből, hogy kedvet csináljunk az eseményhez.

photo_camera Fotó: Szabó Bálint
photo_camera Fotó: Bódis Krisztián
photo_camera Fotó: Chripkó Lili
photo_camera Fotó: Erdős Dénes
photo_camera Fotó: Juhász Jácint
photo_camera Fotó: Neményi Márton
photo_camera Fotó: Soós Bertalan
photo_camera Fotó: Rácz Dominika