Base FM, az egyetlen hallgatható rádió Budapesten

Lezárt tartalom a Kör tagjainak zene
június 24., 18:36

Még mindig vannak az életben pillanatok, amikor a rádió a legjobb megoldás. Például autóvezetés közben, akár annak elviselhető, vidéken-autópályán száguldozós verziójáról, akár a létező leglehangolóbb, de sajnos időnként elkerülhetetlen formájáról, a budapesti dugóban rohadásról van szó.

Talán egyszer tényleg eljön az önvezető autók kora, de amíg a sofőr kénytelen legalább alkalmanként kinézni a szélvédőn, nem szentelhet minden kormánynál töltött másodpercet a mobilja nyomogatásának. Az egyik lehetőség ilyen esetben gondolkodni, de hát ki szereti folyamatosan a fejében zajló diskurzust hallgatni? Marad annak a hallgatása, ami a hangszóróból jön.

A kérdés már csak az, hogy mi jöjjön a hangszóróból egy 5G-vel teljesen lefedett, így a szórakozásra végtelen lehetőséget kínáló városban. Az utóbbi évek podcastrobbanásának köszönhetően lehet például mások beszélgetéseit hallgatni, de ez hosszú távon éppen olyan fárasztó, mintha önmagunkat hallgatnánk. A podcastok viszonylag jól pótolják a rádiók szöveges műsorait, de még mindig kell valami, ami megfeszített figyelmet nem igényel, többnyire mégis szórakoztató, és csak ritkán idegesítő háttérzajt szolgáltat autóvezetéshez vagy bármilyen hasonló igényű tevékenységhez.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.