Átbulizott évtized: fesztiválvideóink a tízes évek boldog békeidejétől a húszas évek válságáig

Fesztivál
június 27., 07:27

Tizenegy éve, hogy Ács Dániel és TBG seggest ugrottak a hamburger-mennyországba, és húzóra betolták a Sziget 10 legjobb hamburgerét. Akkor gasztroforradalmat írtunk, de talán a mából visszanézve kissé barbárnak hathat az a mennyiségű csalamádé, amivel szinte az összes burgert megpakolták a standosok. Talán nem véletlen, hogy a legtöbb pont, amit hamburgerező kapott, az összesen 13 volt a kapható 20-ból.

link Forrás

Mára már megszokhattuk, de 2013 a trafikmutyi éve volt, így sok fesztiválozót felkészületlenül ért, hogy ha bagó kell, akkor vagy a nyakadba vetted a lábad, és elszédelegtél a legközelebbi dohányboltig, vagy bevállaltad, hogy te leszel a kellemetlen tarhálós arc a társaságban. Az új idők új szeleit egyszemélyes képzelt riportban zenésítettük meg:

link Forrás

Bedurranás, crocs papucs és zokni, csibészkedés, puszi-puszi, menő járás, full capek, kockahas, kino-eszkaláció, a csajozás Szent Péter-bazilikája: Egy Pick Up Artist és egy Félénk Fiú udvarlós kalandjai a Balaton Soundon 2015-ből.

link Forrás

Igaz, hogy nemrégiben még Rogán Antalt is sikerült elkapnunk egy interjúra, és még Pándi Balázs józan turnéját is végigkövettük, de olyan mélyreható interjút évek óta nem sikerült összehoznunk, mint a 2016-os, boldog békeidők hangulatát idéző Sound Rotationon:

  • Milyen a buli?
  • Tessék?
  • Milyen a buli?
  • Nagyon jóóó!
  • Mit csináltok?
  • Bulizunk!
  • Mondj még valamit!
  • Nagyon szeretem a Radio1-et!
link Forrás

A boldog békeidőket hátrahagyva két éve a Szigeten már a háborúról és a gazdasági válság hatásairól kérdeztük a fesztiválozókat. Voltak, akik felejteni érkeztek a fesztiválra, voltak, akiket hidegen hagyott a háború, de többen még a fesztiválon sem tudták elengedni a szorongást.

link Forrás

A Balaton Sounddal együtt szerkesztőségi szemléletünk is felnőtt, megkomolyodtunk, szakállat növesztettünk, és 2023-ban már a lakásvásárlás és a családalapítás nehézségeiről kérdeztük a fiatalokat. Megoszlottak a vélemények: a pénz nem akadály, a lakásvásárlás reménytelen, de van, aki arra született, hogy gazdag legyen.

link Forrás

Az egy dolog, hogy az elmúlt évtizedben egyre nehezebb a sajtónak, és nemhogy a parlamentben, de már előtte sem olyan könnyű forgatni, de hogy MÁR A SOUNDON SEM NYILATKOZNAK A SAJTÓNAK? Ha volt, ami a Sound legnagyobb droppjánál is nagyobbat ütött, az az, hogy 2023-as videónkat a magyar nyilvánosság egy jelentős szeglete félreértette.

link Forrás

Ha valakinek hiányérzete lenne, a végére hagytuk a 444 legambiciózusabb fesztiválos vállalását, a Yolo Világot és a Yolo Világ 2-t, amit akár egészestés programnak is szeretettel ajánlunk a napsütéses, szétizzadt és enyhén alkoholszagú előző évtizedes nosztalgia jegyében:

link Forrás
link Forrás