Sziesztázz a MADHOUSE Bistróban Nagy Zsolt menüjével
Spanyolos sziesztamenüvel vezet át az őszbe a MADHOUSE Bistro, az ételsort Piszkor Norbert executive séf ezúttal Nagy Zsolttal, az Örkény Színház színművészével közösen állította össze. Ahogy az lenni szokott, a menü bevételének 10 százalékát most is jótékony célra ajánlják fel.
„A legfontosabb az a gesztus volt, amit a MADHOUSE tett tavaly az Örkény Színház felé, az Örkény Kert nevű rendezvényen árusítottak szendvicseket, az ebből származó bevételt pedig felajánlották a FREESZFE-nek. Itt találkoztam Piszkor Norbi séffel, és mondtam neki, hogy szeretném ezt nekik megköszönni, ezért találjunk ki valamit, amiben részt vehetek, amivel én is tolhatom MADHOUSE szekerét, vagy kooperáljunk valamiben, ami jó a színháznak, és jó a helynek is” – mesélte Nagy Zsolt, hozzátéve, hogy kapóra jött a színház új bemutatója, a Don Quijote-történetet feldolgozó [ESCAPE] A Donkihóte-projekt.
„Az előadásból következett a spanyol tematika, és Zsolt személyisége is adta, hogy könnyedebb, tapas jellegű ételeket csináljunk” – mondta Piszkor Norbi séf. „Az elején még volt olyan ötlet is, hogy én verset szavalok és gitározok, Zsolt meg főz, de talán jobb, hogy nem ez valósult meg.”
És akkor jöjjön a menüsor, amivel kapcsolatban Nagy Zsolt csak annyit mondott: „Ez én vagyok!”
Gambas al Ajillo: garnélarák a jól ismert chilis-fokhagymás formában, klasszikus tapas-étel, ideális kezdés.
Padlizsán aioli mártással és chimicurrival: a padlizsán négy éve ott van a MADHOUSE étlapján, eddig ez a legjobb verziója, könnyed folytatás a nehezebb ételek előtt.
Baszk pacal: a magyar és a spanyol konyha tökéletes keveredése, sűrű pörkölt piros paprikával, chorizzo kolbásszal.
Panko morzsában rántott mangalica fül: szintén aiolival és chimichurrival tálalva, kellően ropogósan. Nem kimondottan spanyol étel, de ez lett Nagy Zsolt kedvence.
Flan: zárásként szintén egy spanyol klasszikus, könnyed krémdesszert sós karamellával és naranccsal.
Kísérőként ajánlott inni egy jeges sangriát vagy egy különleges spanyol cava pezsgőt, aki pedig nem akar alkoholt fogyasztani, annak egy frissítő szőlős-kávés Mad Matador koktéllal készült a MADHOUSE. A menüt október 14-ig lehet megkóstolni.