„Egy értékes, boldog életet millióképpen el lehet érni, de valahogy ezt nem tanítjuk meg a gyerekeknek”

színház
szeptember 19., 13:21

Különleges előadást szervezett gimnazistáknak és tanároknak a Katona József Színház a legújabb bemutatójuk, a Sárszeg kapcsán. Az előadás ugyanis a közoktatás problémáival foglalkozik, a főhőse, Novák Antal ereje teljében lévő, jó hírű, közkedvelt pedagógusból hitevesztett, megalázott és megkeseredett emberré válik. Munkájával fel akarja virágoztatni a kisvárost, végül azonban Sárszeg győz.

„A Katona mindig fontosnak tartotta - ha nem is direkt módon -, hogy reagáljon az országunkban zajló társadalmi folyamatokra, köz- és magánéleti helyzetekre. A klasszikus és a kortárs drámairodalom különböző művein keresztül lehetőségünk van a saját gondolatainkat, érzéseinket közvetíteni a ma emberének. Most az élet mást hozott” – írta színház a 444-nek eljuttatott közleményében, hozzátéve: „legújabb bemutatónk témája, problémafelvetése alá kúszott az élet.”

Az előadás után beszélgetést is tartottak az alkotók részvételével, de voltak olyan tanárok, akik nem tudták elfogadni a meghívást, erről is szó volt az oktatási rendszer nehézségei mellett. Videó a beszélgetésről:

link Forrás