Gálvölgyi Jánost úgy megrakja egy női testbe zárt meleg férfi, hogy leülni sem tud

színház
október 15., 19:29

Ha Pintér Béla legújabb előadására, az Idegen testre beülne mondjuk, mit tudom én, Rákay Philip és a Meseország mindenkié LMBTQ-aktivista szerkesztője, akkor egymás kezét izzadtra morzsolva, szimultán kapnának agyvérzést.

A korábbi előadásokra is igaz volt, de itt hatványozottan így van, hogy a magyar kultúrpolitika, ami aktívan igyekszik megfojtani Pintéréket és más független társulatokat, őszintén meglepődne, ha beülne egy Pintér-előadásra, mert azzal szembesülne, hogy bizonyos szempontból a jelenkor egyik legkonzervatívabb és leghatásosabb kritikusa Pintér Béla és társulata, akik egyáltalán nem elégszenek meg annyival, hogy az éppen regnáló politikai elitet kigúnyolják. Ennél jóval többről beszélnek Pintérék.

photo_camera Milán (Adorjáni Bálint) és Benjámin (Szabó Kimmel Tamás)

Az Idegen testben korunk hőse, Benjámin (Szabó Kimmel Tamás) a miniszterelnökség egyik közepes beosztású alkalmazottja sikeres nemváltáson esett át. Mostanra férfiasan szőrös mellkassal, sármos borostával és búgó orgánummal rendelkezik. Viharos párkapcsolatban él a miniszterelnökség másik férfi alkalmazottjával, Milánnal (Adorjáni Bálint). Jól élnek. A kormányzati pozíció mellé loptak maguknak építőipari vállalkozást, nagy házuk van hideg márványpadlóval, aranyozott korláttal. Ha úgy alakul, Marbellára együtt utaznak Szijjártó Péterrel és Dzsudzsák Balázzsal. Egy a bökkenő, hogy a férfivé lett Benjáminban feltámadtak az anyai ösztönök, csillapíthatatlan vágyat érez, hogy gyereket szüljön. Az alaphelyzetet bonyolítja, hogy élettársa Dr. Csomós specialistánál már elköttette magát, így képtelen a nemzésre.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.