11 magyar lemez, ami az underground kiadók éves ünnepére jelenik meg

zene
2020 szeptember 11., 11:17

Szombaton a Gólyában rendezik meg az idei ajló Independent Label Fair vásárt, ami a magyar underground lemezkiadók legnagyobb éves eseménye. Számtalan műfaj, több mint 40 kiállító kisebb kiadó, sok ritkaság, ismert és még nem ismert előadók remek lemezei lesznek majd az asztalokon.

A legutóbbi Hangover már felvezette kicsit az idei ILF-et, de most még ajánlunk 11 olyan magyar lemezet, ami vagy vinyl-en vagy kazettán, de kapható lesz a vásárban is.

  • Bobafett - 7
link Forrás

A már általunk egyszer külön is beharangozott világjáró, nyíregyházi tirpák, hardcore rapper Bobafett, aki Izraelből jelentkezik új albumával, melynek a 7 címet adta. Megjelenik vinyl LP/CD és online a vásárra időzítve a Trottel Records gondozásában.

Formal Method - Artificial Desire

link Forrás

Az Audioexit legújabb megjelenése magától a kiadófőnöktől érkezik egy három számos EP formájában, ami a felvezető leírás szerint az EBM, synthwave és industrial techno határmezsgyéin egyensúlyoz, régies hangzású dobokkal, domináns szintifutamokkal operálva és hipnotikus textúrákkal megfűszerezve, melyek által bepillantást nyerhetünk Formal Method aktuális hangzásvilágába. A kiadvány egy limitált példányszámú 7” átlátszó lemez formájában lesz kapható egy A/4 méretű poszter kíséretében, ami szintén a művész alkotása, ahogyan a teljes anyag a komponálástól a mixelésen és masteringen keresztül az artwork-ig bezárólag.

  • CT Kidobó & LAU - DDE02 10”
link Forrás

A budapesti technoszíntér két felkapott fiatal producerének közös kislemeze a Dalmata Records gondozásában jön ki, és lesz rajta egy remix is a hamburgi L.F.T.-től.

  • Another Way: Egy álommal szegényebb EP
link Forrás

Punk-fastcore kislemez.

  • ZSÜJA - neonwind_lights (kazetta, EXILES)
link Forrás

Nyolc számos ambient/dreampop lemez online és kazettán az EXILES gondozásában, és Zsüja bemutatkozó EP-jéhez képest a beharangozó szerint eklektikusabb hangzásvilággal.

  • Sock & Lezser - Leisure and Passion (kazetta, Krypton it!)
link Forrás

Az ILF-en debütál a Krypton it! zászlaja alatt a Lezser & Spock producer páros második közös kiadványa, ráadásul rögtön kazettán.

  • Erik Sumo - Run into the wild (12", Budabeats)
link Forrás

A hivatalos megjelenés előtt csak itt lesz kapható Tövisházi Ambrus Erik Sumo néven kiadott tavalyi lemezéről leemelt Run into the wild című dalhoz készített kislemez, amin az oaklandi producer, E. Live kortárs boogie verziója is felbukkan. Többet a kislemezről itt írtunk.

link Forrás


Abbey Road half-speed vágás, Miles Showell készítette, itt egy színfalak mögötti videó hozzá.

  • GreMi (Grencsó István & Miklós Szilveszter): Red Carpet (LP, PrePost)
link Forrás

A duó első lemeze egyben a Prepost Records első vinyl kiadványa: Grencsó István Kollektívájának állandó dobosa hosszú évek óta Miklós Szilveszter, akivel nagyon régóta zenélnek duó formában is. Mint írják, bár külön volt egy stúdió szessön is, amit a lemez anyagának szántak, mégis úgy döntöttek, hogy inkább egy 2019-es Lumenes koncertfelvételt publikálnak lemez formában.

  • Duel - Caprice (LP, Mana Mana)
link Forrás

Duel jó 30 éve a hazai underground színtér ismert szereplője, új albuma az IFL-en debütál. Nyolc számos lemezén az ambient, a downtempo és a deephouse elemei keverednek egymással.

link Forrás

A Telekom Electronic Beats és a Selected Sounds Label közös pályázatot indított nemrégiben, keresve a karanténidőszak legjobb zenéit. A pályázat eredménye több, mint 600 beérkezett pályamunka után egy tripla válogatás lett, mely a VinylTeam jóvoltából most fizikai formátumban is elérhetővé válik. A lemezeket elsőként az ILF-en lehet majd megvásárolni, illetve előrendelni.