Bohócok és két New York-i áramszünet emléke egyetlen dalban

zene
2020 október 22., 15:37

A klippremierek napja van ma, hiszen a délelőtti kör után itt egy újabb videó egy újabb remek hazai popszámhoz: Tövisházi Ambrus nyolc évnyi szünet után tavaly adott ki újra lemezt Erik Sumo név alatt, és erről a Run into the wild című dalhoz készült el egy klip, amit most itt lehet megnézni.

link Forrás

„A dal szövegének ihletadója az az újsághír volt, amikor 2019 nyarán Manhattanben elment az áram egész estére, a zenéjével meg a másik nagy 77-es New Yorki áramszünet korszakát akartam megidézni, mert a 70-es évek végének New Yorkja (ahol egyébként még sosem voltam) mániákusan érdekel”

– írta a videó mellé Tövisházi Ambrus, aki amúgy maga is felbukkan a videóban a zenekar két tagja, Kiss Erzsi és Kutzora Edina mellett. A klip főszereplője Szabó Domokos, aki Hajdu Szabolcs filmjeiből lehet ismerős. A videót a Fővárosi Nagycirkuszban vették fel augusztusban, Kassai Ricsi rendezésében, és a mostani klipbemutató egyben felvezetője annak, hogy október 23-án jelenik majd meg a Mount Fuji lemez újramasterelt és remixekkel egybecsomagolt bővített digitális verziója az összes platformon.

Erik Sumoék a tervek szerint szintén október 23-án játszottak volna az A38-on, ez a márciusi, a járvány miatt elhalasztott koncert pótlása lett volna, de csütörtökön kiderült, hogy a zenekar egyik tagjának családjában fertőzött lett valaki, így ismét elhalasztották a koncertet, a jelen állás szerint április 23-ára. A zenekar ezen kívül új lemezen is dolgozik, a tervek szerint jövő tavasszal jön majd ki The Only Club Open Is The Atmosphere címmel, és kizárólag diszkószámok lesznek rajta.