Díjnyertes dokumentumfilmeket lehet nézni online április végéig

FILM
2021 március 23., 10:29

Április végéig lehet megnézni a Re:Verzió keretein belül a 17. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál közönségkedvenc filmjeit. Mint a szervezők írják, a Verzió honlapján megnézhető tizenöt film mind olyan alkotás, amelyek sehol máshol nem elérhetőek az országban, és nagy valószínűséggel ez lesz az utolsó lehetőség megtekinteni őket. Itt lehet böngészni a filmek között.

Részlet a 76 nap című filmből
photo_camera Részlet a 76 nap című filmből Fotó: Verzió

A Re:Verzión ingyenesen, valamint jelképes 650 Ft-os áron láthatók díjnyertes dokumentumfilmek, a jegyeladásból befolyt összeget az Én vagyok Greta című film oktatási célú és filmklubszerű felhasználási jogának megvásárlására fordítják. A Greta Thunberg életéről szóló filmről mi is részletesen írtunk korábban.

A filmek kizárólag Magyarországon érhetők el egy regisztrációt követően, és a a jegyek limitált számban kaphatók. Amennyiben egy filmre kevesebb mint 100 jegy maradt, jelezni fogják a fesztivál Facebook oldalán. Minden idegennyelvű filmen található magyar felirat.

A következő, 18. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 2021. novemberében zajlik majd, remélhetőleg már ismét mozikban.