Kockaember és Asszó: díjnyertes magyar rövidfilmek hétvégi délutánokra

FILM
2021 május 16., 11:04

Május 27-e és június 2-a között zajlik majd idén a kilencedik Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál, immár élőben, a Toldi moziban, mi pedig amolyan felvezetésképpen addig hétről hétre bemutatunk két hazai alkotást az elmúlt évek versenyfilmjei közül.

Dombrovszky Linda: Kockaember

A Kovács Zsolt által alakított Józsi a LEGO-gyár évtizedes alkalmazottja. Egyedül él, hihetetlen precízen beosztva a napjait, órát lehetne igazítani a cselekedeteihez. Így persze komoly személyes drámát hoz az életében, amikor kiderül, hogy a tervezettnél három hónappal korábban nyugdíjazzák. Dombrovszky Linda rengeteg külföldi fesztivált megjárt, díjakat is besöprő filmje az élet és a munka viszonyát vizsgálja egy öregedő, saját társadalmi hasznosságát a munkája felől megélő ember perspektívájából.

link Forrás

Fekete Tamás: Asszó

A szintén számos nemzetközi fesztiválon megfordult, díjakat is elhozó Asszó két féltestvér története, amit a vívópáston kibontakozó rivalizálás és a féltékenység forgat fel. A 2017-es Friss Húson Vilmányi Benett a legjobb férfi főszereplő díját kapta, míg Fekete Tamás a legjobb 30 év alatti magyar rendező lett.

link Forrás

A múlt héten Nagy V. Gergő és Fatér Ambrus filmjeit mutattuk be. Az idei versenyprogramról itt lehet részletesen olvasni.