zene

Szaharai gitárok, k-pop és a legkülönfélébb elektronikák a tó körül

A tavalyi, járvány utáni kisebb léptékű visszatérés után idén már ismét teljes méretében zajlik majd a Bánkitó Fesztivál július 13-a és 16-a között, a jól ismert hazai zenekarok és dj-k mellett izgalmasnak ígérkező külföldi vendégekkel.

Az apró tó környékére megálmodott fesztiválon lép fel először Magyarországon a tuareg gitárzene legújabb sztárja, a nigeri Mdou Moctar, ott lesz Bánkon az anatóliai rock és török pszichedelikus folk hagyományait funkkal vegyítő Altin Gün, és ha minden igaz, idén először lesz majd k-pop formáció a tónál a szöuli Balming Tiger jóvoltából. 

Elektronikus vonalon is lesznek jó eséllyel emlékezetes fellépések: többek között egy nappali bulin játszik majd szombaton az izraeli pszichedelikus-etnik színtér egyik legismertebb szereplője, Moscoman, hogy aztán éjszaka a norvég sztárdj, Sotofett is a pult mögé álljon. 

Itthonról pedig tényleg minden fesztiválkedvenc felbukkan majd Bánkon, a Carson Comától és Beton.Hofitól kezdve a Csaknekedkislányon és Krúbin át a Platon Karatevig és Holiig bezárólag. 

Részletes zenei program, valamint a színházi, gyerek és civil programok (utóbbi idén a mezőgazdaságra fókuszálva) a fesztivál honlapján érhetőek el, minden egyéb gyakorlati információval együtt.