Először láthatjuk itthon az ukrán tornászlányról szóló díjnyertes filmdrámát

hirdetés
2022 november 18., 15:36

A hétvégén, november 19-én és 20-án zajlik majd a fiatal közönségre fókuszáló Cinemira TEEN filmfesztivál, a közelmúlt legjobb hazai és nemzetközi ifjúsági rövidfilmjeivel. A fesztiválon ott lesz többek között a Stranger Things magyar rendezője is, és itt mutatják be a Cannesban díjazott Olga című filmdrámát, ami élsportoló fiatal ukrán lány történetén keresztül mesél az ország közelmúltbeli történetéről.

link Forrás

A 15 éves, kijevi születési Olga tehetséges tornászlány, aki Svájcba költözik, hogy valóra váltsa olimpiai álmait. Miközben megpróbál beilleszkedni és új barátkora lelni, és keményen készül az Európa Bajnokságra, Ukrajnában maradt családja részt vesz az utcai tüntetéseken, amelyek a Majdan téri forradalomként híresülnek el. Olga csak a messzeségből figyelheti, hogy édesanyja, egy oknyomozó újságíró erőszakkal és fenyegetéssel néz szembe, miközben szembe száll a brutális Janukovics-rezsimmel.

Elie Grappe filmje 2021-ben elnyerte a Cannes-i kritikusok hetének SACD-díját, a Brüsszeli Nemzetközi Filmfesztivál közönségdíját és a Hamburg Filmfesztivál legjobb nagyjátékfilmnek járó díját, és egyelőre úgy fest, hogy ez lesz az egyetlen alkalom, amikor hazai moziban is láthatjuk. A vetítés november 20-án, vasárnap 6 órától lesz a Corvin moziban, és a jegybevételeket a 20 év alatti ukrán menekültek megsegítésére ajánlják fel a szervezők.

Jegyinformációk, a további vetítések és a szakmai programok leírása a Cinemira TEEN filmfesztivál oldalán találhatóak meg.