Végre van mit hallgatni a Petőfi rádió helyett

zene
2023 december 13., 13:25

Akinek nem jön be a Petőfi rádió új irányvonala, annak szerencsére nem kell tovább otthon/kocsiban csendben üldögélni, szerdán ugyanis elindult a KERET zenei blog - aminek tartalmaival már a Jó blogon is lehet találkozni - új, online rádiója, fókuszban a jó magyar zenékkel, de természetesen külföldi számokat is játszanak.

photo_camera Fotó: KERET

„A KERET Rádió azért jött létre, hogy találkozási pont és platform legyen a hazai alternatív könnyű- és elektronikus zenei színtérnek, és hogy vele egy picit jobb legyen itthon lenni. Azt éreztük, hogy szükség van egy sokszínű, izgalmas és szerethető zenei csatornára, amire mindig oda lehet kapcsolni, ezért a szlogen: »Van Mit Hallgatni«” – olvasható a közleményben.

A rádió műsorát állandó és alkalmi kurátorok válogatásai és mixei adják, az indulástól hallgatható a Kolorádó fesztivál vagy a BuSH aktuális válogatása, a Selecta, a S*GGRÁZÓS BULI vagy a Keserv szervezőcsapatok összeállítása és az olyan tematikus blokkok, mint a Reggeli vagy a Magyar Hip-Hop, amiket mindig más állít majd össze. (A kurátorok között megtalálhatók természetesen 444-hez köthető arcok is.)

A rádióban szoros partner a TOLDI, a klub szervezői felelnek majd több elektronikus zenei műsorért is, a jegyszedőben pedig egy pop-up stúdiót is kialakítottak, ahol mixeket is fel lehet venni. A rádió az induláskor reggeltől estig, a KERET honlapjáról hallgatható, de a későbbiekben szeretnének 0-24-ben sugározni. A playlistek archívuma Spotify-on, a mixek pedig SoundCloudon és YouTubeon lesznek elérhetők.