Öt játék, amiről lemaradhattál 2023-ban

Lezárt tartalom a Kör tagjainak élet
2023 december 30., 09:56

Parádés évet zárt 2023-ban a videójáték-ipar, ahol a gigászok harcát vívta a Baldur’s Gate 3 és az Alan Wake 2 az év végi toplistákon és díjkiosztókon. Utóbbinak köszönhetjük minden idők egyik legszürreálisabb jelenetét is, amikor Sam Lake, a Remedy Entertainment kreatív vezetője, egyben a Max Payne játékok írója arcán fülig érő mosollyal táncolta el a játék egyik rockmusicalbetétjét az Alan Wake színészeivel közösen, a Game Awards színpadán.

link Forrás

Stabil folytatásokkal jelentkezett a Spider-Man, a Zelda, a Dead Island, de még a Counter-Strike széria is, és pár év alatt még egy olyan rögösen indult címet is sikerült kikalapálni, mint a Cyberpunk 2077.

Csúfosan leszerepelt viszont a sokak által várt Starfield, hiszen a világűr felfedezését ígérő Bethesda játékból pont a felfedezés varázsa hiányzott, kaptunk helyette kismillió töltőképernyőt és fast-travel opciót. Várhatóan modokkal és pachekkel orvosolják a tervezési hibákat, akárcsak a Cities: Skyline 2 esetében is.

A legnagyobb iparági fejlemény azonban a Grand Theft Auto 6 első előzetese, amit egy nap alatt 100 millióan néztek meg, megdöntve a 24 óra alatt legtöbb megtekintést hozó nem zenei Youtube-videó rekordját. A megjelenési dátum egyelőre homályos, bármikor érkezhet 2025-ben, de akár később is.

A nagy és sokat szereplő blockbusterek helyett mi most kisebb, független és indie játékokat ajánlanánk az év utolsó napjaira. Hiszen most van végre idő kipróbálni olyan dolgokat is, ami lehet, hogy elkerülte a figyelmünket ebben az eseménydús évben.

Csatlakozz a Körhöz, és olvass tovább!

Légy része a közösségünknek, segítsd az újság működését!

Már tagja vagy a Körnek? Itt tudsz belépni.