„Elvesztem a szemedben, hé te lány!” – L.A. Suzi albumpremier a 444-en

zene
május 03., 17:43

„Sosem gondoltam, hogy egyszer diszkózenébe csomagolva sírom el minden bánatom – de végre ez is megtörtént” – ez volt az első dolog amit Szalai Anna a Dorozsmai Gergővel közös felállásuk, az L.A. Suzi új albumának premieréről a 444-nek mondott. A most megjelenő lemez, a Nem sírok, csak táncolok május 3-tól hallgatható minden felületen, a párosnak pedig sikerült egy új szintre emelnie a tőlük már lassan megszokott elsősorban szintis, bulis, darkos hangulatot.

photo_camera Fotó: Komróczki Dia

Köztársasági elnökök

Szalai Anna és Dorozsmai Gergő 2021-ben debütáltak a magyar underground szcénán belül, amikor az év egyik legkülönlegesebb albumát, a „Senki nem beszél”-t jelentették meg, rajta Az élet kurva jó című kurva jó számmal. Azóta túlestek egy rebrandingelésen, és L.A. Suzi néven nagyjából fél évvel ezelőtt egy új albummal újra is debütáltak. Akkor, ahogy arról korábban is írtunk már, egy 180 fokot fordító post-punk, new-wave, diszkó, de a sanzont és a szívszorító zongorajátékot sem megvető maratoni anyagot kreáltak, amin a hangszerelés néhány helyen ironikus és gyakran változó zsánereket is tartalmazott.

Az irónia pedig azóta is jellemző maradt a párosra, és új lemezükön is megjelenik, például a Diszkó Parlament című számukban, amiben köztársasági elnökökké kiáltják ki magukat, majd félig magyarul és félig olaszul éneklik el, hogy a

„president végre kiment, táncol mind, mind aki bent, mától már csak a mienk”.

Az új album attól működik pont olyan jól, mint az előző, hogy a rengeteg irónia és koktél poharas merch mellett a szövegek nagyon is valóságos érzelmekről és élethelyzetekről szólnak. Így a Szupersztár 2 című szám szövegében, ami egy szerelmi vágyódást ír le, vagy az ehhez képest kicsit szomorúbb és önutálósabb Mindig az a perc 2 című számuk.

Welcome baby, életünk tavaszán

„Ahogy Anna mondta nekem, welcome baby, életünk tavaszán” - mondta Dorozsmai az albumpremierről. Szerinte nehéz ilyenkor a meghatódottságtól fogalmazni, még kicsit szédül is az alkotás elmúlt három hónapja után. „Valahol szomorú is, hogy most már nem fogom úgy hallgatni, hogy mivel tehetem még jobbá a lemezt, de nagyon büszke vagyok az életem során eddig legérzelmesebben és legszebben megírt albumra. Hála a Múzsáknak, a könnyeknek és a szerelemnek – valóban a sors féltett gyermekének érzem magam, hogy ilyen alkotótárssal hozott össze.”

Szalai később arról beszélt, hogy

„életemben először vagyok a megjelenést követően is száz százalékig elégedett egy anyaggal, és hát milyen megnyugtató is az, amikor semmit sem csinálnánk másképp.”

„Ha Gergő érzi magát szerencsésnek, akkor én mégis mit mondhatnék? Csak abban bízom, hogy még nagyon sokáig írja nekem a szebbnél szebb zenéket, szóval kitartást hozzám, drágám!”

Az új albumon kilenc szám van, ezek közül a Más vagyok az első, amihez Szalaiék annyit fűztek hozzá az album bejelentésekor Instagramon, hogy „buzisan hangzik, buzis is lesz, de micsoda szentimentális kezdés”, és ezzel mi sem érthetnénk még jobban egyet, valamint a Hé te lány, amin Csepella Olivér énekel egy duettet Szalaival egy toxikus szerelemről. A lemez mától Spotifyon is megtalálható, aki pedig szeretné élőben is meghallgatni, az május 17-én a Láng Művelődési Központban teheti ezt meg.